PSD joacă electoral: Încearcă să dinamiteze şi bugetul şi pe liberali

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

În cadrul unor declaraţii de presă făcute, joi, în Parlament, preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunţat că, dacă nu vor avea posibilitatea să aducă un amendament la bugetul pe anul 2020, social-democraţii vor veni cu o lege pentru dublarea alocaţiilor copiilor.

Liderul PSD a afirmat că, din discursul prim-ministrului, „am dedus că doreşte să vină şi cu asumare pe bugetul de stat”.

„Noi ne menţinem părerea că bugetul de stat este cea mai importantă lege anuală care trebuie dezbătută în Parlament şi ne menţinem părerea că trebuie să vină cu ea în Parlament. Oricum, dacă nu vine în Parlament, asta nu înseamnă imposibilitatea PSD de a veni cu propuneri legislative de modificare a bugetului de stat şi deja am hotărât să venim cu, dacă nu avem posibilitatea de amendament la buget, să venim cu o lege pentru dublarea alocaţiilor copiilor deoarece acest lucru l-a făcut şi anul trecut PNL şi nu cred că au ceva împotriva ca şi PSD să vină anul acesta cu acelaşi amendament”, a precizat Ciolacu.

Şeful interimar al PSD îşi argumentează demersul în primul rând din punct de vedere electoral: „Deoarece acest lucru l-a făcut şi anul trecut PNL şi nu cred că au ceva împotriva ca şi PSD să vină anul acesta cu acelaşi amendament”. Ulterior, acesta avea să aducă drept justificare şi faptul că „veniturile copiilor sunt în acest moment mult prea mici”.

Întrebat de reporterul Epoch Times România dacă este de părere că bugetul poate suporta o astfel de cheltuială, şeful PSD a răspuns că asta nu e treaba Parlamentului ci a Executivului.

„Ce suportă bugetul României este atributul Guvernului României. Atributul Parlamentului este să facă legi. Şi eu cred, şi partidul pe care îl reprezint cred că veniturile copiilor sunt în acest moment mult prea mici pentru timpurile de astăzi”, a afiramt Ciolacu.

Întrebat dacă, în cazul în care premierul Ludovic Orban ar veni cu asumarea şi pe buget, PSD va depune moţiune de cenzură, liderul social-democraţiilor a negat:

„Vom vedea ce vom decide în acel moment. Cu siguranţă, dacă nu putem depune amendamentul cu alocaţiile pentru copii, o să mergem pe proiect de lege”.

Vă invităm să urmăriţi materialul video

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne