PSD plusează. Bădălău îl ameninţă pe Iohannis cu plângere penală!

Klaus Iohannis nu este regele Carol, Ferdinand, şi trebuie să pună în aplicare ce zice CCR, altfel se poate alege cu o plângere penală, susţine senatorul PSD Nicolae Bădălău.
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Liderii PSD nu se mai rezumă la a-l ameninţa pe preşedintele Iohannis doar cu suspendarea ci merg chiar mai departe. Astfel, senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat miercuri că nu este exclusă o plângere penală pe numele şefului statului, dacă acesta nu respectă decizia CCR de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, relatează Mediafax.

"Absolut toată lumea trebuie să respecte legea. Cred că următorul pas e o notificare din partea Ministerului Justiţiei ca să pună în aplicare acea hotărâre, dacă nu e penală. Domnul preşedinte este român şi reprezintă o instituţie care trebuie să respecte legea, la fel ca toate instituţiile. În cazul în care nu e pusă în aplicare, cineva trebuie să notifice acel reprezentant al instituţiei. Domnul preşedinte nu este regele Carol, Ferdinand, şi trebuie să pună în aplicare", a declarat senatorul PSD Niculae Bădălău.

Bădălău a mai precizat că nu este exclusă o plângere penală.

"(n.r: Plângere penală?) Sigur că da. Dacă nu pui în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, care e următorul pas? Oricine în ţara asta trebuie să respectele legea, absolut, indiferent ce funcţie ocupă. Eu nu-i dau timp preşedintelui, va găsi un termen în care s-o aplice. A spus că mai are nevoie de puţin timp să se edifice asupra acestui conţinut. Din momentul când hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial, produce efecte juridice", a susţinut Bădălău.

Reamintim că anterior ameninţării cu plângerea penală, un alt nume sonor al PSD, Olguţa Vasilescu l-a ameninţat pe Iohannis cu suspendarea.

"Aşteptăm să mai cugete domnul preşedinte Iohannis, pentru că vedem că mai greu cugetă dumnealui, să prezinte o decizie într-un timp rezonabil. Aşteptăm ca dumnealui să se pronunţe într-un timp rezonabil şi, dacă nu o va face, abia în acel moment vom lua o decizie. Preşedintele României se poate suspenda în măsura în care încalcă prevederile Constituţiei. Este motiv clar de suspendare. Nu este luată nicio decizie până acum în cadrul coaliţiei de guvernare sau a Partidului Social- Democrat", a explicat Olguţa Vasilescu, citată de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne