PSD se leapădă de Iliescu? Ghiţă îi cere să se retragă pentru că este asociat cu comunismul

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. (psd.ro)

După o şedinţă tensionată a Comitetului Executiv Naţional al PSD, în urma căreia au fost excluşi din partid trei lideri cu nume grele - Dan Şova, Mircea Geoană şi Marian Vanghelie - deputatul PSD Sebastian Ghiţă, un apropiat al premierului Victor Ponta, l-a invitat şi pe Ion Iliescu, fost membru al PCR şi lider onorific al PSD, să se retragă pentru că nu mai poate fi asociat cu Victor Ponta pe motiv că tinerii au început să-l acuze pe acesta din urmă de comunism.

"Victor Ponta este deja un lider politic puternic şi cu experienţă, conduce cel mai mare partid, este prim ministru şi până acum avut în viaţă victorii şi înfrângeri. De astăzi, Victor Ponta are o misiune extrem de grea. Acesta trebuie să forţeze reformarea reală a PSD şi a întregului sistem politic. Pentru ca acesta a fost sensul votului oamenilor din alegerile prezidenţiale, indiferent de turul de scrutin", a precizat Sebastian Ghiţă, citat de Evenimentul Zilei.

În viziunea patronului România TV, atât PSD cât şi restul partidelor trebuie să se schimbe şi să arate că au un răspuns la acuzaţiile de "comunism, corupţie şi ineficienţă".

"Victor Ponta nu a fost în PCR. În anul 2014 era singurăa şansă că PSD să arate că propune românilor un lider tânăr, că s-a rupt de trecut. Tinerii care nu au fost în PCR îl acuză pe Ponta de comunism! Trebuie să ne rupem de cei 25 de ani de după Revoluţie", a adăugat Sebastian Ghiţă.

Deputatul PSD a cerut, de asemenea, ca liderul onorific al PSD, Ion Iliescu, să facă un pas înapoi: "Într-un fel, tinerii au dreptate: cât timp Ion Iliescu se aşează la fiecare şedinţă lângă preşedintele PSD, avem o problemă. Nu una personală, una de percepţie. Că noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu şi generaţia sa. Ion Iliescu are venerabila vârstă de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă. Nu mai poate fi un simbol al PSD".