PSD se răzgândeşte. Acum vrea simplificarea legii pentru proceduri de achiziţii medicale

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut miercuri modificarea în regim de urgenţă a cadrului legislativ pentru ca primăriile şi Consiliile judeţene să poată achiziţiona „echipamentele medicale” prin proceduri de achiziţii publice simplificate.

„Solicit modificarea urgentă a cadrului legal, astfel încât primăriile şi Consiliile judeţene să poată realoca din bugetele proprii sume suplimentare pentru acoperirea necesitaţilor urgente. Este nevoie rapid de simplificarea procedurilor de achiziţii publice strict pentru echipamentele medicale. Nu putem aştepta trei luni până se fac licitaţiile, conform procedurilor actuale. Nu mai este timp de pierdut”, a declarat Ciolacu, citat de Aktual24.ro. după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

 width=Reamintim că aceiaşi social-democraţi care acum cer simplificarea procedurilor pentru achizitii acuzau, când Guvernul Orban a impus stare de urgenţă pentru ca, printre altele, achiziţiile să se poată face mai rapid şi eficient, că liberalii pregătesc tunuri comerciale şi fac jocul unor grupuri de interese care vrea să facă bani din epidemie.