PSD, UNPR şi ALDE îşi dau mâna pentru a susţine Legea Defăimării

Aliaţi la alegerile din acest an, PSD, UNPR şi ALDE s-au coalizat şi pentru sprijinirea controversatei legi a defăimării, iniţiate de Liviu Dragnea.
Congresul PSD, 18 octombrie 2015.
Congresul PSD, 18 octombrie 2015. (Facebook)

Văzut de opinia publică drept un "atentat la libertatea de exprimare", proiectul legislativ prin care Liviu Dragnea propune amenzi uriaşe pentru cei ce "defăimează" în public, inclusiv în mediul online, va beneficia de sprijin din partea UNPR şi ALDE.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru, a anunţat sâmbătă că proiectul de lege pe care Dragnea încearcă să-l prezinte drept o lege a toleranţei, va fi sprijinit de cele două grupuri parlamentare aliate.

"Eu am convingerea că nu există motive obiective ca această lege să nu treacă. Sunt convins că va trece în plenul Camerei Deputaţilor de miercuri şi pot să vă spun că toţi deputaţii PSD vor vota această lege pentru că noi avem convingerea că acest proiect de lege este unul de care România are nevoie şi care se bucură de apreciere atât în ţară, cât şi în mediile politice din UE. Cei 137 de deputaţi PSD vor fi prezenţi şi vor vota acest proiect de lege. Alături de noi, cu siguranţă, vor vota şi cei de la ALDE şi UNPR. Mai mult decât atât, nu există păreri contrare din partea deputaţilor din alte partide, singurele obiecţii se refereau la faptul că trebuie să clarificăm că această lege este bună pentru România şi de fiecare dată când am avut dezbateri am discutat şi am lămurit de ce este bună pentru ţară", a declarat Florin Pâslaru.

"Este un proiect de lege pro-activ, pozitiv, care, dacă ar fi aprobat, România ar fi primul stat al Uniunii Europene care ar promova acest model pro-activ pentru promovarea principiilor şi valorilor privind demnitatea umană şi toleranţă faţă de diferenţele dintre grupurile sociale", a mai declarat Pâslaru.

"Modelul pro-activ" despre care vorbeşte PSD

Reamintim că Liviu Dragnea a susţinut în expunerea de motive a Legii Defăimării Sociale, lege de propune amenzi uriaşe pentru "cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi" că iniţiativa sa legislativă a fost inspirată de "Convenţia Cadru Europeană pentru Promovarea Toleranţei şi Combaterea Intoleranţei", propusă ca model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, de către Consiliul European al Toleranţei şi Reconcilierii.

"În cazul adoptării prezentei propuneri legislative, România ar fi primul stat membru al Uniunii Europene care ar promova acest model pro-activ pentru asimilarea la nivelul societăţii româneşti a principiilor şi valorilor privind demnitatea umană şi toleranţă faţă de diferenţe dintre grupurile sociale", susţine şeful PSD.

Ce nu a precizat Dragnea în expunerea de motive este că acel "Consiliu European al Toleranţei şi Reconcilierii" care l-a inspirat nu este un for oficial UE ci un ONG creat în octombrie 2008 de Aleksander Kwasniewski, fost preşedinte al Poloniei, şi Moshe Kantor, Preşedintele Congresului Evreiesc European şi că modelul propus de acel ONG şi din care s-a inspirat PSD-ul a fost catalogat în presa internaţională drept unul care va conduce la crearea unui program de supraveghere în masă a cetăţenilor europeni, sub pretextul eliminării intoleranţei.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

În ceea ce priveşte aprecierea de care proiectul liderului PSD "s-a bucurat" în ţară, amintim că pagina de Facebook a lui Dragnea a fost inundată de mii de critici şi insulte, după ce acesta a încercat să-şi prezinte legea, percepută de opinia publică drept o tentativă de a pune botniţă internetului, drept una a toleranţei. De asemenea, opoziţia a criticat dur iniţiativa lui Dragnea, arătând că o astfel de lege ne-ar pune în rând cu ţări precum Rusia şi China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne