Puigdemont se prezintă vineri în instanţă pentru a se opune extrădării

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont (Getty Images)

Liderul demis al Cataloniei, Carles Puigdemont, urmează să apară vineri în instanţă în Bruxelles pentru a-şi susţine cazul împotriva extrădării în Spania.

Puigdemont s-a refugiat în Belgia după ce a condus o campanie pentru independenţa Cataloniei, care a determinat guvernul spaniol din Madrid să preia controlul direct asupra regiunii autonome şi să ceară noi alegeri, care vor avea loc în luna decembrie.

Echipa sa juridică va susţine că Puigdemont şi patru foşti membri ai guvernului său secesionist, care se află cu el în Bruxelles, sunt persecutaţi pentru opiniile lor politice şi nu ar trebui să fie predaţi autorităţilor spaniole.

Dar unele rapoarte media au precizat că Procurorul General al Belgiei a făcut deja cercetări privind condiţiile de detenţie pe care le-ar suporta aceştia în cazul în care se va decide extrădarea lor.

Aparent, Spania a oferit asigurări cu privire la închisoarea din Madrid, unde ar urma să fie închis Puigdemont.

Această perspectivă a declanşat demonstraţii pe străzile Barcelonei, unde susţinătorii independenţei regiunii au organizat joi noaptea un nou protest pentru a denunţa închiderea altor foşti lideri separatişti catalani, pe care ei îi văd ca fiind prizonieri politici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe