Putin: Nu este de vină Donald Trump pentru că relaţiile ruso-americane nu se îmbunătăţesc

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Moscova nu îl învinovăţeşte pe preşedintele american Donald Trump că nu a îmbunătăţit relaţiile dintre SUA şi Rusia, o promisiune pe care a făcut-o în timpul campaniei electorale, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin într-un interviu acordat radiodifuzorilor arabi.

"Ştim că, inclusiv în campania electorală anterioară, a sprijinit normalizarea (relaţiilor SUA-Rusia), dar, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat încă", a spus Putin pentru Al Arabiya, Sky News Arabia şi RT Arabic.

„Dar nu avem pretenţii pentru că vedem ce se întâmplă în politică internă a Statelor Unite”, a menţionat acesta, potrivit unei transcrieri publicate duminică pe site-ul Kremlinului.

Putin a afirmat că „agenda politică internă” nu îi permite lui Trump să ia măsuri care vizează îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, adăugând că Moscova ar lucra în orice caz cu orice administraţie americană, în măsura în care Washingtonul îşi doreşte acest lucru.

Putin a mai declarat că Rusia are arme care neutralizează orice ameninţare din partea dislocărilor de rachete NATO în Polonia şi România.

„În mod evident, acest lucru reprezintă o ameninţare pentru noi, deoarece este o încercare de a ne anula potenţialul nuclear strategic. Este sigur că va eşua, este deja evident acest lucru”, a menţionat el.

Interviul a fost difuzat duminică înaintea vizitei lui Putin în Arabia Saudită, pe 14 octombrie.