Putin: Rusia este “agresată” de comercianţii globali de arme

Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Preşedintele Vladimir Putin susţine că Rusia se confruntă o rezistenţă tot mai mare şi mai agresivă din partea altor ţări în sectorul comerţului cu arme.

“Bineînţeles, trebuie să lucrăm într-o situaţie complexă”, a declarat luni Putin la o întâlnire a Comisiei pentru Cooperarea Militară şi Tehnică cu Ţările Străine.

Producătorii interni ar trebui să îşi intensifice cooperarea militară şi tehnică cu aliaţii şi partenerii strategici ai Rusiei, a notat Putin.

“Ne confruntăm tot mai des cu o încercare de contracarare directă şi uneori aceasta merge dincolo de cadrul unei lupte competitive şi are o natură agresivă deschisă. Şi poate că instrumentele politice sunt, de asemenea, folosite ca mijloace camuflate ale luptei competitive”, a declarat el.

Putin a declarat că ţara sa deţine un “al doilea loc solid” în rândul principalilor producători globali de arme şi echipamente militare, după Statele Unite, adăugând că în 2014 exporturile de arme ale Rusiei s-au ridicat la 15,5 miliarde de dolari şi s-au aflat la acelaşi nivel în ultimii 3 ani.

“Rusia are nevoie, fără îndoială, să meargă mai departe, să folosească standarde mai ridicate, să dezvolte o nouă generaţie de arme şi echipamente militare, să pregătească o înlocuire eficientă a specialiştilor şi să îşi întărească poziţiile pe pieţele globale”, a mai menţionat şeful de la Kremlin.

Anul trecut Rusia a semnat contracte în valoare de 14 miliarde de dolari iar portofoliul comenzilor pentru export al industriei sale de armament se ridică la peste 50 miliarde de dolari.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.