Quintus: Mărirea salariilor parlamentarilor, o idee oribilă

Mircea Ionescu Quintus, PNL
Mircea Ionescu Quintus, PNL (Epoch Times România)

Nu demult, înalt demnitarii şi-au văzut mărite salariile substanţial, cu aproape 350%, printr-o ordonanţă de urgenţă, iar acum se vorbeşte tot mai mult despre aplicarea aceluiaşi model şi în cazul parlamentarilor. Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, susţine că o astfel de idee este de-a dreptul "oribilă".

"Oribilă. Vreau să vă spun că atunci când s-au dat acele pensii nesimţite, eu nu mai eram în Parlament. Dacă aş fi fost votam împotrivă. Eu, într-un an şi ceva cât am luat, am dat pensia aceasta în plus unor oameni nevoiaşi, din jurul meu. Suntem destul de bine plătiţi ca să nu ne majorăm dincolo de nevoi indemnizaţiile", a declarat Mircea Ionescu Quintus, citat de Realitatea.net.

Şefii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, susţin că vor vota respingerea unei astfel de iniţiative "care generează discriminări şi vom discuta tot când Legea salarizării în domeniul bugetar va veni în Parlament".

"Se vorbeşte în momentul de faţă, se vorbea chiar de la 1 septembrie, despre majorarea indemnizaţiei deputaţilor şi senatorilor la 9.000 de lei net pe lună (în prezent un parlamentar primeşte 5.300 de lei net pe lună )", a dezvăluit recent, deputatul Daniel Fenechiu.

Potrivit unor surse parlamentare citate de evz, măsura va fi inclusă în Legea salarizării unitare, care include un capitol special cu salariile aleşilor.

"Este normal să fie aşa. Va fi o creştere în cascadă. Nu se poate ca preşedintele şi vicepreşedinţii să aibă salarii de 15.000 de lei pe lună, iar parlamentarii să rămână la 5.000. Se va aplica de la 1 decembrie, când salariile vor creşte pentru toţi bugetarii", au declarat surse citate de evz.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.