R. Moldova solicită Chinei asistenţă pentru investiţii în infrastructură şi sectorul energetic

Deputatul PAS, Mihai Popşoi se întreabă retoric: „ce avans va oferi Dodon Chinei în speranţa de a primi ceva bani pentru a-şi face campanie electorală? Oameni, pământ sau altceva?”.
Drum din or. Truşeni amplasat la 10 km de Chişinău
Drum din or. Truşeni amplasat la 10 km de Chişinău (facebook.com/ilian caşu)

Republica Moldova solicită Chinei asistenţă în vederea îmbunătăţirii infrastructurii şi eficientizării sectorului energetic, informează Ministerul de Externe moldovean după întâlnirea ce a avut loc, joi, la Chişinău între ministrul Aurel Ciocoi şi ambasadorul Chinei, Zhang Yinghong.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, ministrul moldovean de Externe a mai subliniat că Republica Moldova apreciază ajutorul partenerilor chinezi şi este deschisă pentru consolidarea cadrului juridic bilateral.

La învestirea în funcţie, dar şi în cadrul aprobării proiectelor bugetelor de stat, prim-ministrul Ion Chicu a subliniat că bugetul pentru anul 2020 este dedicat investiţiilor în infrastructură şi pentru crearea locurilor de muncă fără a prezenta proiecte concrete şi sursele de finanţare.

De menţionat că şeful Guvernului Republicii Populare Chineze, Li Keqiang felicitându-l pe Ion Chicu cu ocazia numirii în funcţia de premier a R. Moldova ş-a exprimat dorinţa de a depune eforturi comune pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale din cadrul controversatei iniţiative „Centura şi Drumul”, pe care Statele Unite o consideră doar un mijloc de extindere a influenţei chineze în străinătate şi de a împovăra ţările cu datorii nesustenabile şi netransparente.

În context, dar având în vedere şi întenţia lui Dodon de a „dărui” liceele Orizont lui Erdogan, vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi notează că preşedintele este incapabil să obţină încrederea partenerilor strategici ai Republicii Moldova precum România, Ucraina, UE şi SUA, de aceea ajunge să cerşească sprijin unor figuri controversate.

„Însă nici măcar aceştia nu se grăbesc să îl ajute, iar servilul Dodon cedează în avans obiectivul strategic naţional - aeroportul, cele mai bune licee din ţară - Orizont. Ce avans va oferi Dodon Chinei în speranţa de a primi ceva bani pentru a-şi face campanie electorală? Oameni, pământ sau altceva?”, concluzionează deputatul PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe