R.Moldova: Ziua Culturii va fi marcată la 15 ianuarie

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Potrivit unui proiect care a fost votat astăzi, în a doua lectură, în cadrul şedinţei Parlamentului, Ziua Naţională a Culturii va fi sărbătorită pe data de 15 ianuarie.

La iniţiativa autorilor, Ziua Naţională a Culturii va fi celebrată de ziua de naştere a marelui poet naţional Mihai Eminescu.

Cu ocazia acestor două mari evenimente, în fiecare an se vor organiza diverse acţiuni şi manifestări artistice. Totodată, vor avea loc manifestări şi şi evenimente dedicate vieţii culturale din Republica Moldova.

Amintim că, anterior, acest proiect a stârnit motiv de dispută între parlamentari, în cadrul şedinţei Legislativului.

Deci, acest proiect, care a fost propus spre examinare săptămâna trecută, nu a fost votat din lipsă de cvorum.

În acelaşi timp, deputaţi democraţi au propus ca Ziua Culturii să fie marcată la 14 februarie, când s-a născut scriitorul Grigore Vieru, însă propunerea nu a fost acceptată de ceilalţi deputaţi.

Anterior, Ministerul Culturii a venit cu iniţiativa de a institui Ziua Culturii la 20 mai, însă această idee nu a fost susţinută.

Precizăm că Ziua Mondială a Culturii este marcată la 21 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe