Rădulescu pleacă, protestatarii #rezistă. "Deputatul-mitralieră" s-a autosuspendat din PSD

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care nu demult cerea să se pună tunurile cu apă pe protestatarii #rezist, s-a autosuspendat din partid.
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

La scurt timp după ce a cerut să fie puse tunurile cu apă pe protestatarii din Piaţa Victoriei şi s-a lăudat că are o mitralieră pe care nu va ezita s-o folosească, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost nevoit să se autosuspende din partid.

"Întrucât am o vechime de 21 de ani în PSD, nu doresc ca imaginea partidului şi a preşedintelui PSD să fie prejudiciate în niciun fel, mă autosuspend până la clarificarea aspectelor ce ţin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credinţă şi faptul că interpretarea dată cuvintelor şi opiniilor mele a fost denaturată, pentru a-mi decredibiliza imaginea şi activitatea politică. Rămân fidel principiilor, programului şi conducerii PSD.

Regret faptul că au fost interpretate cuvintele mele în alt sens, total distorsionat şi neadevărat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute, şi ataşate în mod securistic într-un filmuleţ de 2 minute. Îmi cer scuze persoanelor de bună credinţă care s-au simţit lezate prin interpretarea nedreaptă a cuvintelor mele, în decursul carierei mele şi până la această vârstă, nefiind implicat niciodată în niciun fel de act de tulburare a liniştii publice", se arată într-un comunicat de presă remis de Rădulescu.

În acelaşi timp, deputatul susţine că "orice anchetă privind declaraţiile şi opiniile politice ale unui parlamentar este ilegală şi neconstituţională", invocând în acest sens prevederi din Constituţie.

Reamintim că Rădulescu a declarat, într-un halucinant interviu acordat jurnaliştilor de la Adevărul, că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunuri cu apă şi că, în caz de nevoie, şi-ar folosi mitraliera AKM cu care a tras la Revoluţie unde şi cum a nimerit.

La scurt timp după declaraţii, protestatarii din Victoriei au luat atitudine, iar parchetul a deschis dosar in rem cu privire la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, poliţiştii i-au anulat lui Rădulescu dreptul de a deţine arme şi l-au amendat pe demnitar cu 2.500 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne