Raeţchi, după audieri: Carmen Dan a coordonat de facto operaţiunile Jandarmeriei la mitingul Diasporei

Ministerul de Interne, Carmen Dan, a coordonat de facto operaţiunile Jandarmeriei la mitingul Diasporei, care s-au soldat cu sute de victime, acuză deputatul Ovidiu Raeţchi, în urma audierilor din Parlament.
Ovidiu Raetchi
Ovidiu Raetchi (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Deşi a evitat să activeze Centrul Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică pentru a scăpa de orice tip de răspundere, ministrul de Interne Carmen Dan a coordonat de facto operaţiunile Jandarmeriei la mitingul Diasporei din 10 august, a afirmat marţi, în urma audierilor din Comisia de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat astăzi. Cei de la PSD au acceptat după presiuni de o săptămână venirea doamnei Dan, care ne-a fost prezentată ca un act de generozitate extraordinară deşi e obligată să facă asta. Ne-a spus doamna Dan că a venit deşi nu a primit nicio invitaţie. Singurul care putea să trimită invitaţia respectivă era domnul Dorel Căprar, preşedintele PSD al Comisiei care aţi văzut cum a luptat alături de dânsa, deci, din nou, nu poate să reproşeze comisiei lucrul ăsta. Şi atât în prezenţa presei, cât şi ulterior cu uşile închise atitudinea celor din PSD a fost extrem de agresivă, s-a limitat numărul de întrebări, am fost cenzuraţi pe ceea ce putem să întrebăm şi ceea ce nu putem să întrebăm şi aşa mai departe. În ciuda acestei atmosfere care mi se pare că e total străină de ceea ce ar trebui să se întâmple prin intermediul controlului parlamentar, am reuşit să începem să desluşim anumite lucruri", a declarat Raeţchi.

Deputatul PNL a subliniat că ministrul de Interne a "ocolit formal" activarea Centrului Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică.

"Cel mai important lucru mi se pare faptul că doamna Dan, deşi a ocolit formal să activeze procedura legală care era absolut întemeiată într-o astfel de situaţie şi anume să activeze acel Centrul Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică, repet, avea toată îndreptăţirea să o facă, dacă într-o situaţie de genul ăsta nu ai o criză de ordine publică, nu văd în ce altă situaţie poţi să convoci respectivul organism.. deci, deşi doamna Dan formal a evitat să activeze acel centru pentru a scăpa de orice tip de răspundere, în mod informal de facto ea a fost acolo şi i-a coordonat operaţiunile. Doamna Dan a negat până şi faptul că fost informată de prefectul Capitalei despre faptul că s-a dat acel ordin de intervenţie. A acceptat că a aflat ulterior pe circuitul decizional, cu alte cuvinte se intervine în forţă, ministrul de Interne nu ştie", a precizat Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne