Raeţchi: Severin visează să devină vice-ţar, iar Ponta dă mâna cu Partidul Comunist responsabil de epidemie

Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a lansat, sâmbătă, un atac dur la adresa politicienilor dispuşi să colaboreze cu regimuri represive pentru a rămâne în jocul politic. Deputatul i-a evidenţiat pe Victor Ponta, acuzându-l că laudă acelaşi Partid Comunist Chinez responsabil de pandemia de coronavirus, şi pe Adrian Severin, despre care spune că ar vrea să devină ţar al unei Românii aflate sub bocancii Rusiei.

„Politicienii eşuaţi reprezintă un pericol pentru România - mai ales în această perioadă. Fiind nefrecventabili pentru partenerii noştri occidentali, înţelegând că nu vor mai fi acceptaţi niciodată de lumea liberală şi democratică ca parteneri de discuţie, policienii eşuaţi - prea ambiţioşi ca să renunţe la visul de a fi lideri - au o singură şansă: schimbarea polilor de putere în estul Europei, ruperea României de Occident şi apariţia în zonă, după modelul din 1945, a unui stăpân autoritarist în căutare de politicieni eşuaţi şi slugarnici. Două exemple: Adrian Severin şi Victor Ponta”, a afirmat vicepreşedintele Comisiei de Apărare pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce îl priveşte pe Severin, deputatul PNL a afirmat că fostul europarlamentar PSD, care a fost condamnat definitiv, este un susţinător la dictaturii moscovite ce visează ca ţara noastră să devină la un moment dat o Republică Putinistă.

„Severin - cazul disperat şi marginal - merge pe mâna Rusiei. Sigur, nu e o idee prea grozavă: numai de idealizarea dictaturii moscovite nu le arde românilor după epoca sovietică, pactul Hitler-Stalin etc. Dar nici Severin, condamnat la închisoare pentru luare de mită, nu e chiar o partidă - la mijloc e mai degrabă o alianţă a neputinţelor. Severin merge la evenimentele Sputnik, explică cum puterea Statelor Unite e în declin şi visează că, într-o bună zi, România va deveni o Republică Putinistă condusă de el - în calitate de vice-ţar”, a explicat Raeţchi.

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele Pro România, Raeţchi a afirmat că acesta este mai subtil şi mai periculos, un adept al prieteniilor cu comuniştii din Beijing.

„Ponta e mai subtil şi periculos. Călare pe-ale lui 3% puse una peste alta, reînviat de pandemie după ce fusese părăsit de toţi apropiaţii, dispus să dezlănţuie panica anunţând că vom rămâne fără alimente - Ponta pariază pe China. Îl leagă o veche prietenie de comuniştii chinezi: vizite de tot soiul la Beijing, Casa Româno-Chineză, Niro-Oprea, Jiang Xiaohua. De la începutul pandemiei, Ponta a promovat agresiv partidul care - prin secretomanie şi prin păstrarea ‘pieţelor umede’ în ciuda avertismentelor oamenilor de ştiinţă - a făcut posibilă criza pe care o traversăm azi”, a adăugat deputatul PNL.

De asemenea, Ovidiu Raeţchi a transmis că românii iubesc în mod “sincer” Occidentul, precizând că nu există nicio alternativă autentică pentru identitatea noastră europeană şi pentru parteneriatul nostru cu Statele Unite.

„Politicienii eşuaţi şi marginalii anti-occidentali nu au şanse reale să schimbe lucrurile. Asta nu îi împiedică să viseze şi să se agite (nu e ca şi cum ar avea altă treabă - să facă un doctorat pe bune, de exemplu). Şi asta nu ne împiedică pe noi să le amintim, din când în când, că ştim la ce visează - şi că o fac în zadar”, a conchis liberalul.