Rafael Nadal, calificare în careul de aşi la Monte Carlo (video)

Liderul mondial a trecut la pas de austriacul Dominic Thiem cu scorul de 6-0, 6-2, rezultat ce îl propulsează între primii patru sportivi cu şanse la cucerirea titlului.
Jucătorul de tenis spaniol Rafael Nadal.
Jucătorul de tenis spaniol Rafael Nadal. (Captură foto)

Numărul unu în ierarhia ATP, ibericul Rafael Nadal (31 de ani) l-a avut ca adversar în lupta pentru calificarea în semifinalele turneului ATP Masters 1000 "Rolex Monte-Carlo Masters" (Monaco), pe Dominic Thiem (24 ani, 7 ATP) din Austria, jucătorul care l-a scos din cărţi în turul precedent pe veteranul sârb Novak Djokovic (6-7 (2-7), 6-2, 6-3).

Pentru Nadal, cap de serie numărul unu la aceasta competiţie, atingerea obiectivului principal a fost una uşoară, adversarul său nereuşind să-i ridice probleme majore. Partida s-a terminat după 78 de minute de joc efectiv, scor final 6-0, 6-2.

În penultimul act, tenismanul spaniol va sta faţă în faţa cu bulgarul Grigor Dimitrov (26 ani, 5 ATP), acesta eliminându-l la rândul său pe David Goffin (27 ani, 10 ATP) din Belgia cu scorul de 6-4, 7-6 (7/5). Timpul de joc a fost de o oră şi 47 de minute.