Raiduri ale poliţiei germane vizează o reţea internaţională de trafic de imigranţi

Poliţişti germani
Poliţişti germani (Getty Images)

Poliţia a desfăşurat raiduri în Germania, ca parte a unei campanii de combatere a unei reţele internaţionale de trafic de imigranţi. Două persoane au fost arestate în Berlin şi una în landul Saxonia, lângă graniţa cu Polonia.

Peste 200 poliţişti au participat la o serie de raiduri pe cuprinsul Germaniei în zorii zilei de miercuri, în condiţiile în care autorităţile încearcă să dezmembreze o reţea internaţională de trafic de imigranţi.

Şapte apartamente şi birouri au fost percheziţionate în landurile Berlin, Saxonia, Bremen şi Renania de Nord-Westfalia, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei federale, Christian Meinhold.

În urma raidurilor au fost arestate două persoane în Berlin, în timp ce o alta a fost arestată în oraşul saxon Bad Muskau, localizat la graniţa cu Polonia. Aparent, bărbaţii arestaţi sunt cetăţeni din Turcia, Polonia şi Bulgaria.

Meinhold a mai afirmat că poliţia a confiscat o serie de noi dovezi şi informaţii privind organizarea şi structura reţelei.

Autorităţile consideră că reţeaua a introdus aproximativ 160 de imigranţi ilegali în Germania prin ruta balcanică, în spatele unui camion.

Camioanele de transport sunt mijloace extrem de periculoase pentru transportarea unor grupuri mari de oameni. În 2015, în punctul cel mai înalt al crizei imigraţiei, poliţia a descoperit un camion cu 71 de refugiaţi morţi pe o autostradă din Austria.

Traficanţii cer până la 8.000 de euro fiecărui refugiat introdus ilegal în Germania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe