Raluca Prună nu înţelege cum de românii pot vota "penali" aflaţi în arest preventiv

Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deşi legea permite acest lucru, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi-a exprimat surprinderea că românii sunt dispuşi să aleagă "penali" aflaţi chiar în arest preventiv.

Întrebată marţi, la Realitatea TV, ce părere are despre includerea pe listele partidelor a unor candidaţi anchetaţi penal, ministrul Justiţiei a replicat:

"Este surprinzător cum cineva aflat în arest preventiv poate fi ales, cum de nu găseşte cetatea pe cineva mai bun dintre noi şi lumea face o asemenea alegere, sigur că nu putem, în măsura în care legea nu interzice acest lucru, decât să salutăm vox-populi. Dar eu sper că mâine, în şedinţa de Guvern, să adoptăm noua Strategie Naţională Anticorupţie şi acolo punem un accent mai mare pe prevenţie".

Ministrul Justiţiei a explicat că depinde de fiecare persoană ce fel de ţară îşi doreşte. Ceea ce pot face românii este să voteze sau nu astfel de personaje "penale".

"Noi trebuie să discutăm despre chestiuni care nu sunt ilegale, dar sunt imorale sau care sunt împotriva unor coduri deontologice şi readuc aminte că un cod deontologic este un cod pe care membrii unei profesii sau membrii unui partid de bună voie îl adoptă, deci nu e ceva impus, iar eu zic că dacă adoptăm un set de reguli în mod voluntar, e de neexplicat de ce nu-l respectăm", a adăugat Raluca Prună, citată de Agerpres.