Raluca Turcan: "Acţiunea guvernului Ponta pe tema Codul Fiscal este Haos, Improvizaţie, Nimereală"

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

Prin Codul Fiscal, premierul Victor Ponta încearcă "să aducă lumină în casă dărâmând peretele de rezistenţă", a declarat vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, adăugând că politica fiscală a guvernului Ponta pleacă de la Codul Vâlcov, "specialistul în finanţe cu saltele căptuşite."

"Acţiunea guvernului Ponta pe tema Codul Fiscal este Haos, Improvizaţie, Nimereală. Nu exista om de afaceri serios care să aibă în momentul de faţă siguranţă şi o predictibilitate a afacerilor. Politica economică în momentul de faţă este pe pipăite şi cu viraje fiscale bruşte. Deciziile economice sunt la întrecere cu ştirile despre corupţia apropiaţilor premierului. De câte ori se dovedeşte că o rudă, un ministru, un amic a mai comis o afacere de corupţie premierul iese public cu o măsură de relaxare fiscală", a precizat Raluca Turcan, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

În spatele măsurilor de relansare fiscală se ascunde, de fapt, lipsa cronică de resurse bugetare, este de părere vicepreşedinte PNL care, dând ca exemplu în acest sens "impozitul pe bacşiş este un exemplu care dă măsura disperării după bani a guvernului - arată cât de nepregătit este de fapt Executivul pentru o măsură de amploare ca reducerea TVA."

"Găselniţa impozitului pe bacşiş face rău de doua două ori: o dată prin imprevizibilitate, a doua oară, apăsând o nouă taxa pe turism, la început de sezon. Urmarea taxării bacşişului este: scăderea veniturilor lucrătorilor în turism, creşterea birocraţiei şi costurilor operatorilor prin introducerea registrului unic în noile reglementări, fapt care va alimenta şi mai mult riscul unor abuzuri ale ANAF", a mai precizat Raluca Turcan.

În opinia acesteia, Guvernul Ponta urmăreşte, de fapt, sistematic orice sursă de creştere de la care să adape un buget hămesit, fără gândire de creştere economică.

"Umple bugetul cu picătura în stilul heirupist cu care s-a procedat şi la momentul taxei pe stâlp şi la momentul accizei pe combustibil. Guvernul aleargă disperat după bani pentru că nu ştie să producă valoare prin investiţie", a subliniat Raluca Turcan.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.