Raluca Turcan: Dragnea se luptă cu justiţia, Toader cu fantomele, profesorii nu-şi primesc salariile

PSD şi ALDE au vrut să păcălească oamenii cu un buget mai mare pentru educaţie, să ascundă că nu sunt bani pentru plata salariilor, decât pentru primele nouă luni ale anului, a atras atenţia fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Mihut Savu / Epoch Times)

Suntem deja în a doua lună în care salariile profesorilor întârzie ca urmare a măsurilor luate de Guvernul PSD-ALDE, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de socializare, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"În ţară, lumea e revoltată! Dragnea se luptă cu justiţia, Toader cu fantomele, profesorii nu-şi primesc salariile. Când le vor primi, doar unii vor fi bucuroşi că nu au scăzut. Suntem deja în a doua lună în care salariile întârzie. Contabilii ne transmit că sunt sufocaţi de calcule, hârtii, incertitudine. Problemele privind plata salariilor au apărut odată cu modificările la Codul Fiscal şi de când Guvernul PSD-ALDE a decis să plătească salariile în mod centralizat, direct de la Minister, nu prin autorităţile publice locale. În plus, modificările făcute prin legea garantată de Liviu Dragnea şi Olguţa Vasilescu au dus la situaţii în care personalul auxiliar sau profesorii angajaţi cu jumătate de normă sau plătiţi cu ora vin cu bani de acasă, la finalul unei luni de muncă", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit fostei şefe PNL, din cauza deselor modificări legislative, a debandadei din Ministerul Educaţiei şi a delăsării, nici astăzi nu au fost trimise spre plată salariile profesorilor, în condiţiile în care luna trecută au întârziat aproape zece zile.

"Au vrut să păcălească oamenii cu un buget mai mare pentru educaţie, să ascundă că nu sunt bani pentru plata salariilor, decât pentru primele nouă luni ale anului. Au reuşit să umilească şi să îngrijoreze toţi angajaţii din educaţie şi nu numai. Solicit public să revenim la plata salariilor prin autorităţile locale! Să ducem decizia mai aproape de cei care administrează şcolile şi care aveau deja o procedură de lucru clară şi funcţională!", a precizat Raluca Turcan.

Liderul deputaţilor PNL cere ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să prevadă bani pentru învăţământ, astfel încât:

1. să nu mai apară întârzieri la plata salariilor;

2. să nu se mai comaseze şcoli şi desfiinţeze posturi din învăţământ pentru a face economii;

3. să se dea, din acest an, bani profesorilor pentru hotărârile judecătoreşti definitive, ca să nu se mai amâne la nesfârşit plata acestora.

"Dacă nu se vor lua măsuri ferme în acest sens, rândul celor câteva mii de profesori care au părăsit deja sistemul în ultimii 20 de ani (în 1996 aveam 313.255 de profesori, iar în 2016 doar - 237.400) se poate îngroşa din nou, în această toamnă. Odată cu pierderea profesorilor din sistem, România va rata singura şansă de creştere economică - adică, prin educaţie şi forţă de muncă bine calificată", a conchis Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne