Raluca Turcan: Guvernul PSD bagă economia într-o spirală nefastă

Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul PSD bagă economia într-o spirală nefastă care va genera instabilitate financiară cu consecinţe grave, anulând premisele economice bune pe care le avea România la începutul anului, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Şefa liberalilor propune o serie de soluţii care ar trebui să fie "urgent adoptate" pentru "a remedia, pe cât posibil, situaţia".

1. Adoptarea iniţiativei PNL pentru reducerea presiunii fiscale pe forţa de muncă cu 7,25 puncte procentuale (de la 39,5% la 32%), reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, reducerea impozitului pe profit de la 16% la 10%.

2. Alocarea total transparentă a fondurilor PNDL, exclusiv după criteriul eficienţei investiţiei – impact economic de multiplicare - şi eliminarea proiectelor de investiţii inutile.

3. Continuarea mecanismului de co-finanţare pentru fondurile europene şi urgentarea procesului de acreditare a tuturor autorităţilor de management.

4. Abandonarea de către Guvern a intenţiilor de a complica suplimentar legislaţia muncii şi de a pune beţe în roate angajatorilor.

5. Fixarea unui calendar amănunţit al realizării Autostrăzii Sibiu – Piteşti cu prezentarea publică a stadiului/etapelor în transparenţă decizională.