Raluca Turcan: Mii de oameni nu şi-au primit salariile. Viorica Dăncilă poartă întreaga responsabilitate

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă poartă întreaga răspundere pentru faptul că mii de angajaţi de la Mediu şi Energie nu îşi pot încasa banii ca urmare a blocării statelor de plată după demisia a doi miniştri ALDE.

"Viorica Dăncilă poartă întreaga responsabilitate pentru întârzierile la plata salariilor! Faptul că mii de oameni nu şi-au primit încă salariile ne demonstrează că Guvernul nu este funcţional, din vina exclusivă a Vioricăi Dăncilă", a susţinut liderul PNL pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turcan a afirmat că premierul avea obligaţia să se asigure că Ministerul Mediului şi cel al Energiei vor putea funcţiona în urma demisiilor miniştrilor Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton, care în momentul plecării lor nu au lăsat, prin ordin, pe cineva în locul lor pentru a putea fi semnate statele de plată.

"Nu cred că există în istoria ultimilor 30 de ani vreun prim-ministru care să nu fi solicitat, odată cu depunerea demisiei de către un ministru, şi documentul privind delegarea atribuţiilor acestuia, astfel încât activitatea ministerului să nu fie blocată", a adăugat fosta şefă PNL.

Mai mult, prim-vicepreşedintele PNL a opinat că actuala criză guvernamentală "a fost provocată exclusiv de refuzul Vioricăi Dăncilă de a se prezenta în faţa Parlamentului şi a obţine votul asupra noii structuri politice a Guvernului".

"Situaţia trebuia rezolvată imediat după ieşirea ALDE de la guvernare. Viorica Dăncilă trage de timp, generând prejudicii în lanţ, prin guvernul nefuncţional pe care-l conduce. Să nu mai recurgă la eschive şi jonglerii, care nu fac decât să adâncească această criză guvernamentală. Să se prezinte, aşa cum spune Constituţia, în faţa Parlamentului şi să constate singură că Guvernul ar trebui să plece, pentru că nu mai are nici majoritate şi nici legitimitate", a conchis Raluca Turcan.