Raluca Turcan: Programul PSD nu a fost altceva decât o gogoaşă electorală livrată la televizor

Fosta şefă PNL Raluca Turcan a avut multe să-i reproşeze lui Mihai Tudose, invitat la dezbaterea "Ora prim-ministrului", în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a prezenta starea economiei din România.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Programul economic al PSD nu a fost altceva decât o gogoaşă electorală livrată la televizor de liderul PSD Liviu Dragnea şi de alţi colegi de-ai săi de partid, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Domnule prim-ministru, aveţi obligaţia să le spuneţi cu sinceritate celor îngrijoraţi, într-un limbaj civilizat, fără referiri din argoul bălţilor Brăilei, datele exacte cu privire la execuţia bugetară şi de ce investiţiile stagnează în toată ţara. Înţelegem din declaraţiile dvs că, după guvernele PSD-ALDE Grindeanu şi Tudose, situaţia a ajuns una gravă, acum vreţi să vă acoperiţi lipsa de competenţă cu banii celor din mediul privat şi chiar cu banii celor angajaţi în sistemul public cărora le-aţi crescut salariile pentru a lua înapoi din contribuţii. Realitatea a confirmat că programul economic al PSD nu a fost altceva decât o gogoaşă electorală livrată la televizor de domnul Dragnea şi de alţi lideri ai PSD şi consecinţa acestei gogoşi electorale este o situaţie gravă a economiei româneşti", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Fosta şefă PNL i-a solicitat premierului să explice de ce a decis să crească acciza la carburanţi, majorând astfel preţurile la benzină şi motorină şi, pe cale de consecinţă, la toate celelalte produsele.

În acelaşi timp, Raluca Turcan i-a solicitat lui Tudose să renunţe "la experimentul unic european cu privire la plata TVA într-un cont separat" pentru că în felul acesta va bloca lichidităţi importante "pentru companii corecte".

"Vă rog să ne spuneţi dacă vă atingeţi de Pilonul II de pensii. Angajaţi-vă că nu vă veţi atinge de acesta, că nu mai atacaţi băncile! După ce PDSR a distrus sistemul bancar în anii '90, acum vreţi să distrugeţi şi băncile comerciale, băncile private, la care oamenii îşi ţin economiile. Ştim bine că nu iubiţi băncile româneşti şi băncile din România, le preferaţi pe cele din străinătate şi chiar offshore-urile, eventual în America Latină. Sistemul bancar, locurile de muncă şi stabilitatea acestui sistem bancar trebuie să vă preocupe la cel mai înalt nivel. În consecinţă, astăzi trebuie să vă cereţi public scuze pentru declaraţia nefericită de săptămâna trecută şi să vă asumaţi că veţi coopera cu sistemul bancar astfel încât românii să beneficieze de servicii bancare de calitate", a precizat Turcan.