Raluca Turcan: USL, girat de Ponta şi Antonescu, a dorit un Stat Drepţi, nu un Stat de Drept

Raluca Turcan Deputat PDL
Raluca Turcan Deputat PDL (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat vineri că, în opinia sa, USL „a îndoit statul de drept cu prea multe minciuni”, iar cei doi ani de guvernare USL nu au adus beneficii ţării, iar românii au fost martorii unor jocuri de putere în interior care au vizat obţinerea de funcţii şi privilegii şi asalturi contra justiţiei.

„Bilanţul celor doi ani de guvernare USL este negativ. USL nu a guvernat ţara, ci s-a certat pe funcţii şi privilegii, a vânat continuu subordonarea justiţiei. Guvernul PSD-PNL nu şi-a asumat responsabilităţi, dar a făcut exces de putere şi a parazitat statul după modelul ASF”, a declarat vineri Raluca Turcan.

Aceasta susţine că odată ce s-au văzut la putere, Crin Antonescu şi Victor Ponta, nu au mai ţinut cont de promisiunile făcute în campaniile electorale.

Ponta şi Antonescu, imediat ce au ajuns la putere, şi nu la guvernare, au uitat promisiunile făcute în campanie românilor. Acum, după ce s-a rupt căruţa, dau vina unul pe celălalt, iar ţara tot neguvernată rămâne. Indiferent cine acuză sau cine este acuzat, răspunderea le aparţine amândurora. Atât Ponta, cât şi Antonescu au promis un milion de locuri de muncă, însă, prin politicile dezastruoase au îngroşat numărul şomerilor cu peste 50.000 de români. Au promis dreptate până la capăt, dar nu au spus că dreptatea era doar pentru ai lor. Au încercat să-i scape de justiţie pe USL-iştii certaţi cu legea prin mutilarea Constituţiei şi a Codului Penal. Au promis reducerea CAS-ului, dar au introdus sau mărit 35 de taxe şi impozite”, a explicat prim-vicepreşedintele PDL.

Raluca Turcan a scos în evidenţă atacurile USL la adresa statului de drept, amintind de lovitura de stat din vara lui 2012, aşa numita „marţea neagră”, precum şi de numeroasele eşecuri ale politicilor din toate domeniile pentru care nimeni nu şi-a asumat răspunderea.

„În acelaşi timp, USL, girat de Ponta şi Antonescu, a dorit un stat drepţi, nu un stat de drept. Un stat care să ia poziţia de drepţi în faţa baronilor şi a infractorilor. Au atacat Statul de Drept începând cu vara lui 2012 şi au culminat cu ce s-a întâmplat în Marţea Neagră. Şi-au asumat răspunderea pe legi importante care au fost declarate neconstituţionale. Nimeni nu şi-a dat demisia pentru eşecul politicilor din toate domeniile. Ba mai mult decât atât, unii au stat în funcţie până în momentul în care au fost condamnaţi definitiv la ani grei de închisoare”, a adăugat aceasta.

În opinia ei, ruperea USL a demonstrat cum cel mai cinstit Guvern s-a transformat în cel mai corupt şi ineficient guvern.

PDL va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului PSD-PNL, intitulată „Cartea Neagră a Guvernării USL: 2 ani de minciună”, care va dezvălui eşecul USL-ului în toate domeniile: de la sănătate şi educaţie, la justiţie, agricultură, economie, asistenţă socială şi transporturi.

„Indiferent ce declară proaspătul revopsit PNL, PDL aşteptă semnăturile acestora pe moţiunea noastră. PNL are şansa să-şi asume şi în realitate, nu doar la televizor, demascarea eşecului guvernării la care au luat parte. Antonescu poate face diferenţa între demagogie şi verticalitate prin semnarea moţiunii de cenzură făcută de PDL”, a declarat Raluca Turcan.

Cum săptămâna viitoare, guvernul PSD va veni în Parlament pentru a obţine un vot pentru noul cabinet, prim-vicepreşedintele PDL susţine că social-democraţii vor continua cu „aceeaşi piesă: noi minciuni şi guvernare doar la TV”.

„PDL va vota împotriva acestui guvern mascaradă. Prin schimbarea unor miniştri, PSD nu va putea şterge erorile guvernării USL”, a subliniat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne