"Rămânem uniţi! Suntem USR" - Clotilde Armand calmează apele după scandalul declanşat de soţul său [video]

Trebuie să uităm de orgolii, de problemele pe care le-am avut, de frustrări şi să rămânem uniţi pentru că România are nevoie de USR, a fost mesajul transmis de Clotilde Armand după ce soţul său a declanşat un scandal de proporţii în partidul condus de Nicuşor Dan la doar câteva zile după alegeri.
Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

La scurt timp după ce soţul său, Sergiu Moroianu, a declanşat un scandal monstru în Uniunea Salvaţi România, lansând acuzaţii grave la adresa şefului de campanie al partidului, Matei Păun, Clotilde Armand a intervenit pentru a calma apele şi a-i asigura pe susţinătorii formaţiunii că USR va rămâne unit, iar orgoliile şi nemulţumirile vor fi puse de o parte.

"Avem aşteptări foarte mari faţă de Uniunea Salvaţi România, partidul nostru. Aşteptări de transparenţă, de democraţie. Totuşi, am reuşit foarte mult împreună, ar trebui să fim mândri de ce am făcut. E adevărat că a fost o campanie dificilă. Am crescut foarte mult, am fost nevoiţi să îi integrăm pe oamenii respectivi - mii de oameni care au venit către noi. Echipa de campanie a fost nevoită să ia nişte decizii rapide şi nu neapărat într-un mod extrem de democratic, cum am fi vrut", a declarat Clotilde Armand.

Vicepreşedinta USR consideră că partidul proaspăt intrat în Parlamentul României are nevoie de "energia tuturor" pentru a-şi îndeplini obiectivele, în contextul în care lupta se anunţă a fi una foarte grea.

"Lupta va fi grea. Ce ne adună împreună rămâne ceva extrem de important - lupta anticorupţie, lupta pentru competenţă, lupta pentru democraţie, luptă pentru debirocratizare, lupta pentru depolitizare, astea sunt lucrurile pentru care luptăm. Trebuie să uităm de orgolii, de problemele pe care le-am avut, de frustrări. Vom face progrese pentru transparenţă, pentru democraţie, vom fi la nivelul aşteptat de noi toţi. Vrem să fim un partid extraordinar. Şi vom fi! Da, trebuie să construim asta împreună.

Lupta va fi grea. În camera Deputaţilor, în Senat, în Bucureşti - avem nevoie de noi toţi. Şi acest partid îl vom contrui pentru a putea duce mai departe această lupta cu valorile noastre, dar pentru asta trebuie să rămânem împreună, uniţi. Asta este angajamentul meu faţă de voi toţi care sunteţi alături de noi - voluntari, simpatizanţi, evident membri şi faţă de toţi care au votat pentru noi şi faţă de toţi care vor veni lângă noi. Vom rămâne uniţi pentru că România, electoratul nostru, tinerii din România, toţi din România au nevoie de noi", a subliniat Clotilde Armand.

Cu o zi în urmă, matematicianul Sergiu Moroianu, un vechi susţinător al lui Nicuşor Dan şi membru în comisia de arbitraj a partidului, a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa şefului de campanie Matei Păun, pe care îl acuză că a afectat grav şansele de succes ale formaţiunii la alegerile parlamentare.

Matei Păun este acuzat că ar fi orchestrat campanii împotriva intereselor USR asociind inclusiv imaginea partidului cu miliardarul George Soros şi cu "activiştii LGBT", "tentativă patetică care a dus PSD la 50% din Parlament şi USR sub 10%".

În acelaşi timp, Sergiu Moroianu susţine că şeful de campanie al USR a izolat-o pe Clotilde Armand, persoana nr. 2 din partid, şi a cheltuit în mod discreţionar şi netransparent banii formaţiunii, motiv pentru care cere explicaţii Biroului Naţional.

În replică, liderul partidului Nicuşor Dan s-a declarat "mâhnit şi uluit" că Sergiu Moroianu lansează în spaţiul public "afirmaţii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale duşmanilor politici ai USR".

Pentru mai multe detalii despre scandalul declanşat de Sergiu Moroianu intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne