Rămăşiţele unui avion găsite în Oceanul Indian ar putea aparţine zborului dispărut MH370

Poliţia transportă un fragment de avion descoperit pe insula franceză La Reunion din Oceanul Indian, 29 iulie 2015.
Poliţia transportă un fragment de avion descoperit pe insula franceză La Reunion din Oceanul Indian, 29 iulie 2015. (Captură Foto)

Este foarte posibil că fragmentul unui avion, aparent al unui Boeing 777, care au fost adus de apă pe ţărmul unei insule din Oceanul Indian, să aparţină cursei dispărute MH370 a companiei aeriene Malaysia Airlines.

Frântura găsită, lungă de doi metri, a fost descoperită miercuri de oamenii care curăţau o plajă de pe insula franceză La Reunion din Oceanul Indian, la est de Madagascar şi la aproximativ 6.000 km distanţă de ultima locaţie a avionului dispărut în 2014.

Oficialii francezi investighează acum dacă fragmentul aparţine zborului MH370. De asemenea, Malaezia a trimis o echipă pe insula Reunion pentru a efectua investigaţii.

În plus, oficiali ai companiei Boeing, care a construit avionul dispărut, au analizat fotografiile fragmentului găsit şi au sugerat iniţial că acesta seamănă cu flapsul unui avion Boeing 777 datorită unui element unic pe care experţii consideră că apare în fotografii.

“Indiferent de rămăşiţele descoperite, trebuie efectuate anumite verificări înainte de a se putea confirma că acestea aparţin zborului MH370. ... [Dar] sperăm să putem identifica rămăşiţele cât mai curând posibil”, a declarat Liow Tiong Lai, ministrul malaezian al transporturilor.

Zborul MH370 al Malaysian Airlines, având la bord 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului, a decolat din capitala malaeziană Kuala Lumpur în 8 martie 2014 şi se afla în drum spre Beijing. Dar aeronava a pierdut contactul cu compania o jumătate de oră mai târziu şi a dispărut misterios în cursul nopţii deasupra Mării Chinei de Sud, după după ce a deviat de la ruta sa iniţială către nord.

Autorităţile malaeziene au declarat în ianuarie 2015 că toţi oamenii aflaţi la bordul avionului sunt presupuşi morţi şi, în ciuda amplelor cercetări efectuate de echipele internaţionale, nu a fost găsită nicio bucată din avion de la misterioasa sa dispariţie.

Dispariţia zborului a stârnit mai multe teorii, unele dintre ele bizare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe