"Ramona Mănescu, tunuri imobiliare în tandem cu mafia retrocedărilor" - investigaţie RISE Project

RISE Project a început să publice, sub titlul "Oraşul Subteran", o serie de articole despre felul în care bunuri confiscate în timpul comunismului au fost restituite nu urmaşilor familiilor expropriate, ci unei elite politico-economice emanate de anii tranziţiei.
Ramona Mănescu
Ramona Mănescu (Epoch Times România)

Fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta, actual deputat din partea PNL în Parlamentul European, Ramona Manescu a câştigat 2,35 milioane de euro din specularea drepturilor succesorale ale unor terenuri din Sectorul 6, dezvăluie jurnaliştii de la RISE Project.

S-a întâmplat înainte de a fi aleasă în legislativul de la Bruxelles, când aproape că era o necunoscută pe scena politică.

Banii pe care i-a obţinut din aceste tranzacţii sunt atât de mulţi - la scara veniturilor unui om de rând - încât echivalează cu 31 de salarii anuale ale unui demnintar plătit regeşte în Capitala Uniunii Europene.

Mănescu a intrat în hora afacerilor cu terenuri retrocedate, ascunzându-se în spatele unor interpuşi, ca şi toţi ceilalţi alături de care a extras 14,2 hectare din proprietatea Bucureştiului.

Episodul 1 din "Oraşul Subteran" - intraţi aici pentru continuare.