Rareş Bogdan: Sunt 100% sigur că imediat după "parlamentare", PNL va fi în parteneriat absolut firesc cu USR

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, vineri, în direct la Digi24, că, după alegerile parlamentare, PNL va guverna alături de USR şi PMP. În viziunea liderului PNL, va fi vorba despre un parteneriat pentru "reformarea României".

"Ştiu 100% că imediat după alegerile parlamentare din decembrie sau când or fi ele [...] vom fi într-un parteneriat absolut firesc cu USR. PNL nu spera... şi nu o să luăm 50%. Nici nu e bine să iei 50%. E bine să ai parteneri ca să te mai tragă de mână. Aşa că e absolut normal să ne gândim la un parteneriat cu partidele asumate de dreapta care să ne îmbrăţişeze politicile economice, politicile sociale, de dezvoltare a României. Eu nu spun un 'parteneriat pentru guvernare' ci un parteneriat alături de USR şi PMP pentru 'reformarea României'. Asta e absolut firesc. [...] asta implică şi guvernare şi parlament", a precizat fostul jurnalist.

Potrivit lui Rareş Bogdan, faptul că Ludovic Orban şi PNL şi-au asumat să intre la guvernare minoritar, a fost „un act de mare curaj” şi „un lucru foarte bun”.

"Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat cu Carmen Dan la Ministerul de Interne, cu doamna care a luat şpagă sau comision de la Maramureş şi care a fost arestată - Pintea, la Sănătate şi ce s-ar fi întâmplat cu doamna Dăncilă prim-ministru.

PNL şi-a asumat guvernarea într-un moment greu, constituind o majoritate formată din 8 forţe politice dar orice zi cu Viorica Dăncilă şi cu PSD la conducerea României are fi fost un dezastru", a declarat Rareş Bogdan.