Rata de aprobare a lui Putin creşte la 86%, conform sondajelor


Preşedintele rus, Vladimir Putin.
Preşedintele rus, Vladimir Putin. (Captură Foto)

Deşi preşedintele rus Vladimir Putin şi-a menţinut nivelul de aprobare al vastei majorităţi a ruşilor, o treime din cetăţenii ţării cred că Rusia se îndreaptă în direcţia greşită, a dezvăluit joi un sondaj realizat de centru Levada, o organizaţie "independentă" cu sediul în Moscova.

86% dintre participanţii la sondajul desfăşurat în perioada 20-23 februarie 2015 au declarat că aprobă acţiunile lui Putin ca preşedinte ale Rusiei. Cu doi ani în urmă, acea cifră s-a aflat la doar 65%, susţine Moscow Times.

Sondajul a mai dezvăluit suportul puternic pentru calea pe care se află în prezent Rusia. În timp ce 29% dintre respondenţi au declarat că ţara lor se îndreaptă în general într-o direcţie greşită, 54% au susţinut că Rusia se află pe drumul cel bun.

Ratele de aprobare a lui Putin au crescut uşor în săptămânile recente în ciuda problemelor economice provocate de sancţiunile occidentale aplicate asupra Rusiei datorită implicării sale în criza din Ucraina, în ciuda inflaţiei în creştere şi a criticilor continue la adresa Kremlinului din partea comunităţii internaţionale. În perioada noiembrie 2014 –ianuarie 2015, această rată s-a aflat la 85%, conform analizelor făcute de Levada.

Mai mult, această rată a atins un nivel record de 87% în august 2014, în timp ce luptele violente dintre paramilitarii susţinuţi de Rusia şi forţele ucrainene zguduiau estul Ucrainei.

Doar 13% dintre respondenţii la sondajul Levada Center şi-au exprimat dezaprobarea faţă de preşedintele rus şi 1% dintre participanţi au susţinut că le este dificil să decidă, conform Moscow Times.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.