Ratele costurilor de transport maritim din Asia către Europa au scăzut cu 23% într-o săptămână

(Captură Foto)

Ratele costurilor de transport pe cea mai aglomerată rută maritimă a lumii au scăzut în acest an datorită supracapacităţii oferite de navele disponibile şi a cererii slabe, ajungând la 400 USD/container.

Ratele considerate în general profitabile pentru companiile de transport pe această rută sunt de aproximativ 800 – 1.000 de dolari pe TEU. Cu alte cuvinte, la preţurile curente, companiile de transport pierd o jumătate de dolar pentru fiecare dolar contractual înregistrat la ratele curente, conform website-ului Zero Hedge.

Conform datelor din Shanghai, [săptămâna trecută] a fost cea de-a treia săptămână consecutivă de scădere a ratelor la costurile de transport pe cea mai aglomerată rută a lumii.

Vineri, ratele costurilor pentru transportarea containerelor din Asia până în porturile din Mediterană au scăzut cu 24%, până în porturile de pe coasta de vest a Statelor Unite au scăzut cu 4,4% şi până în porturile de pe coasta de est a SUA au scăzut cu 3,7%.

Conform Reuters, în săptămâna care s-a încheiat vinerea trecută, ratele costurilor pentru transportarea containerelor din porturile din Asia către nordul Europei au scăzut cu 22,8%, ajungând la 400 de dolari pe un container de 20 de picioare (TEU), conform datelor prezentate de indicele Shanghai Containerized Freight.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie