Războiul din PSD. Filiala municipală Iaşi şi organizaţia judeţeană TSD, susţinere totală pentru Chirica

La scurt timp după ce 56 din cei 63 de primari PSD din Iaşi au solicitat conducerii partidului să-l dea jos pe Mihai Chirica din fruntea organizaţiei judeţene, au apărut şi reacţii din partea susţinătorilor celui mai vocal contestatar al lui Liviu Dragnea.
Mihai Chirica
Mihai Chirica (Facebook)

Filiala municipală a PSD Iaşi şi organizaţia judeţeană a tinerilor social-democraţi (TSD) au anunţat că îl susţin total pe primarul Mihai Chirica, cel care a îndrăznit să-i conteste supremaţia lui Liviu Dragnea şi să-i ceară să renunţe la politica "pumnului în gură" prin care conduce partidul.

"Analizând situaţia tensionată din ultima perioadă existentă la nivelul opiniei publice şi reflectate şi în cadrul PSD, precum şi luările de poziţie ale unor colegi din ţară, membrii Comitetului Executiv Municipal Iaşi al PSD au decis, cu majoritate de voturi (90 din 91), să adopte o rezoluţie cu trei puncte generale: susţinerea Guvernului condus de Sorin Grindeanu şi aplicarea integrală a programului de guvernare al PSD, susţinerea conducerii PSD în păstrarea unităţii partidului şi în demersurile de reformare internă şi de comunicare cu cetăţenii şi susţinerea lui Mihai Chirica în funcţiile de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Iaşi şi de vicepreşedinte al PSD", se arată într-un comunicat remis de Biroul de Presă al PSD Iaşi.

De asemenea, a avut loc şi o şedinţă a conducerii Organizaţiei Judeţene Iaşi a Tineretului Social Democrat.

"La rândul lor, tinerii social-democraţi au dezbătut şi votat o rezoluţie prin care îşi asumă următoarele obiective şi poziţii: ataşamentul faţă de valorile stângii promovate de PSD, susţinerea democraţiei interne în cadrul PSD, necesitatea reluării dialogului cu cetăţenii şi a unei mai bune comunicări a partidului, susţinerea Guvernului PSD şi a programului de guvernare şi susţinerea lui Mihai Chirica în funcţiile de conducere din cadrul PSD", se arată în documentul citat.

Reamintim că în ultima perioadă primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, liderul organizaţiei judeţene a PSD, s-a remarcat prin declaraţii contra-curentului, acesta criticând OUG 13 - atât modul în care a fost adoptată cât şi conţinutul acesteia - şi, mai "rău", criticându-l pe însuşi Liviu Dragnea.

Chirica a declarat fără echivoc că politica conducerii cu pumnul de fier implementată de şeful PSD Liviu Dragnea trebuie schimbată şi că în PSD este nevoie de un nou leadership.

De atunci, mai multe organizaţii PSD din ţară, alături de cei 56 de edili din Iaşi mai sus menţionaţi, au cerut conducerii "executarea" lui Mihai Chirica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne