Războiul politic, faza pe dosare: Primăriţa Firea îl dă în judecată pe Buşoi

La scurt timp după ce şeful PNL Cristian Buşoi a susţinut că singurul motiv real al deciziei sale de a interzice Uber şi Taxify este un lobby puternic, mulţi bani şi beneficii câştigate de un grup de interese care îi este apropiat, primăriţa Gabriela Firea a anunţat că îl dă în judecată pe liberal.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a luat decizia să-l acţioneze în instanţă pe preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, pentru acuzaţiile sale făcute pe tema interzicerii Uber şi Taxify care o vizează, reiese dintr-un comunicat de presă remis miercuri de municipalitate.

Primăriţa PSD l-a invitat pe liberal să aducă dovezi ale apropierii ei de vreun grup de interese, în caz contrar urmând să suporte rigorile legii.

"Înţeleg, până la un punct, adversitatea politică şi nevoia organică a domniei sale de a mă ataca pentru a se valida în funcţia pe care o deţine, dar nu pot accepta la nesfârşit ca astfel de alegaţii, iresponsabile şi agramate, să fie lansate în spaţiul public fără consecinţe. În plus, precizez că declaraţia mea nu a făcut referire la nicio companie şi la niciun sistem alternativ de transport, ci doar la aducerea la zi a regulamentului privind taximetria, având în vedere exclusiv respectarea legii şi protejarea intereselor cetăţenilor. Încercând să mă acuze pe mine că acţionez în mod partizan, fără să menţioneze măcar în interesul cui anume, domnul Buşoi este cel care are de fapt o atitudine partizană, făcând lobby în favoarea unor beneficiari precizaţi explicit", a declarat Firea.

Replica lui Buşoi

"Ca să vin la procesul cu dna Firea voi folosi car sharing-ul. Doamna Firea vine cu taxi licenţiat în Ilfov? Dacă dna Primar General crede că voi tăcea pentru că mă intimidează cu procesul, se înşală.

1. Ca să fie foarte clar ce susţin eu şi ce susţine dna primar Firea: eu susţin o normalitate care pe dna Firea o deranjează, adică un transport curat şi modern, aşa cum se face într-o capitală normală din Europa. Ce susţine doamna primar este un fel de a face transport abramburit, îmbâcsit nu doar de suspiciuni, ci de exemple de proastă practică şi de neisprăvie, de care bucureştenii s-au săturat până peste cap.

2. Doamna primar Firea o întoarce ca la Ploieşti, răstălmăcindu-şi sensul propriilor declaraţii, când spune că nu s-a referit la sistemele de taximetrie alternativă. Ba chiar la acelea s-a referit direct; iar ideea că nu le-a nominalizat explicit atunci când le-a ameninţat implicit că “în Bucureşti vor circula doar taxiuri” este încă o încercare de ne lua pe toţi de proşti.

3. Să mă acuze pe mine, direct, că fac lobby pentru Uber este o mizerie care arată clar, din nou, cum înţelege dna primar Firea să poarte discuţia: cu insinuări, calomnii şi ameninţări, atunci când nu are argumente. Nu pentru că nu ar putea inventa nişte justificări, ci pentru că acestea pur şi simplu sunt contrazise flagrant de realitatea transportului cu taxiul de care a “beneficiat” orice bucureştean.

4. Discuţia despre taximetria din Bucureşti nu trebuie să fie o discuţie între iniţiaţi, care-şi pasează complice semne pe sub masă în timp ce fac regulile şi bat şi mai abitir în cuie nereguli şi învârteli. Discuţia despre taxiurile din Bucureşti trebuie să fie liberă ca să rezolvăm ceva. Iar problema arată aşa: taximetria în Bucureşti a ajuns o sumă de ilegalităţi din care profită nişte carteluri şi chiar taximetriştii au ajuns victime ale acţiunii abuzive ale unor firme a căror licenţă este urmarea unor nereguli. Aştept cu nerăbdare confruntarea cu dna Firea în sala de judecată şi în faţa oamenilor, ca să discutăm pe îndelete şi pe faţă, nu cu insinuări şi ameninţări despre ce ar trebui să facă şi nu face Primarul General pentru un transport civilizat în Bucureşti."