Războiul referendumurilor. Iohannis: PSD şi Dragnea s-au comportat ca la grădiniţă

La scurt timp după ce preşedintele Iohannis a anunţat referendum pe tema amnistiei şi graţierii, a ieşit şi Liviu Dragnea la TV pentru a arăta că PSD nu se lasă mai prejos: va organiza două referendumuri în primăvară. "PSD şi Dragnea s-au comportat ca la grădiniţă", a reacţionat şeful statului.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

PSD şi liderul său Liviu Dragnea s-au comportat "ca la grădiniţă" în chestiunea declanşării referendumului pe tema amnistiei şi graţierii, a declarat marţi, la Strasbourg, preşedintele Klaus Iohannis, informează Agerpres.

"PSD şi Dragnea s-au comportat ca la grădiniţă: 'Vin cu tata, vin şi eu cu tata, am eu un unchi şi vin şi eu cu un unchi mai tare'", a precizat Iohannis, după ce, cu o zi în urmă, şeful social-democraţilor a anunţat că intenţionează să organizeze, în primăvară, referendumuri pe tema familiei tradiţionale şi a eliminării imunităţii, inclusiv pentru preşedintele ţării.

Şeful statului susţine că cei din PSD se gândesc la suspendarea sa din funcţie de când s-a instalat la Palatul Cotroceni, dar că nu crede în declanşarea acestei proceduri.

În acelaşi timp, Iohannis a afirmat că nu are informaţii că graţierea şi amnistia vor fi promovate în zilele următoare prin OUG, adăugând şi că în prezent "cercul de decidenţi în PSD s-a restrâns foarte mult şi tinde spre unu".

Preşedintele a apreciat şi că premierul Sorin Grindeanu este un om care înţelege politica şi cu care se poate discuta. Înainte de a prezida şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, şeful statului a avut o întrevedere cu premierul Grindeanu, pe care l-a întrebat dacă nu ar fi politicos să-l invite la această reuniune dacă tot a venit la Executiv.