Razvan Nicolescu nu este de acord cu bonusuri pentru giganţii energetici de stat

3-rd Energy Summit'29+1, Palatul Parlamentului, 24-25 Aprilie 2014. În imagine, Răzvan Nicolescu, Ministru Delegat pentru Energie
3-rd Energy Summit'29+1, Palatul Parlamentului, 24-25 Aprilie 2014. În imagine, Răzvan Nicolescu, Ministru Delegat pentru Energie (Epoch Times România)

Ministrul Delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat miercuri că este împotriva acordării unor bonusuri pentru conducerile Romgaz, Nuclearelectrica precum şi a majorării indemnizaţiilor membrilor AGA ai Hidroelectrica, societate aflată în insolvenţă.

În urma primirii mai multor solicitări de presă pe aceste subiecte, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a venit cu o serie de precizări, pentru a îşi clarifica poziţia.

Astfel, în ceea ce priveşte propunerile existente pe ordinea de zi a adunărilor generale ordinare ale acţionarilor ROMGAZ (din data de 30 iulie 2014) şi Nuclearelectrica (din data de 31 iulie 2014) referitoare la acordarea unor bonusuri suplimentare, în funcţie de evoluţia performanţelor bursiere ale celor două societăţi, Razvan Nicolescu precizează că, mandatul pe care îl va da, în calitate de ministru delegat pentru Energie va viza un vot de respingere.

"Consider că este mult prea devreme să putem vorbi despre acordarea unor noi bonusuri pentru două societăţi de stat ale căror conduceri au fost selectate în urmă cu aproximativ un an. Conducerile ambelor societăţi au în prezent un nivel al veniturilor şi stimulentelor pentru performanţă suficient pentru momentul actual. În plus, orice schimbare trebuie să fie rezultatul unui studiu care să analizeze comparativ remuneraţiile managementului societăţilor în cauză cu cele ale altor companii energetice similare din regiune şi din Uniunea Europeană.", scrie Nicolescu într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

În ceea ce priveşte intenţia conducerii Hidroelectrica de a majora de peste 100 de ori indemnizaţiile pentru membrii Adunării Generale a Acţionarilor (din data de 30 iulie 2014), Nicolescu precizează că reprezentanţii Departamentului pentru Energie vor vota, de asemenea, împotrivă.

"Mi se pare imoral ca la o societate în insolvenţă, care face concedieri pentru eficientizare, să vorbim despre creşterea indemnizaţiilor membrilor AGA. Nu voi fi de acord niciodată cu o astfel de măsură pentru o societate aflată în insolvenţă, aşa cum este Hidroelectrica", precizează ministrul în comunicatul citat.

Reamintim în context că Remus Borza, şeful firmei Euro Insol, aministratorul judiciar al Hidroelectrica a declarat recent că producătorul de energie va ieşi din a doua insolvenţă în mai sau iunie 2015, şi a ameninţat că, în cazul în care Departamentul pentru Energie nu îi aprobă un onorariu de aproape 1 milion de euro plus plata onorariul de 2,2 milioane de euro pentru prima ieşire din insolvenţă a Hidroelectica - atacată cu succes în instanţă de băieţii deştepţi - îşi va depune demisia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie