Răzvan Nicolescu: Taxa pe stâlp să scadă pentru toată lumea de la 1,5 la 1%

Răzvan Nicolescu, Ministrul Delegat pentru Energie
Răzvan Nicolescu, Ministrul Delegat pentru Energie (Epoch Times România)

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat marţi că nu agreează ideea eliminării taxei pe stâlp exclusiv pentru sondele petroliere din Marea Neagră.

"Nu aş vrea să comentez declaraţii ale colegilor din Executiv. Mie personal nu-mi plac excepţiile. Taxa să scadă pentru toată lumea de la 1,5 la 1%", a afirmat Nicolescu la conferinţa Mediafax Talks about Energy - XII, comentând o serie de afirmaţii făcute de Ioana Petrescu.

Reamintim că ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, a afirmat în cadrul conferinţei World Affairs Council de la Houston, SUA, la care a luat parte împreună cu premierul Victor Ponta, că sondele din Marea Neagră vor fi scutite de celebra taxă pe stâlp de 1,5% aplicată de la începutul anului pentru toate construcţiile speciale.

"Venim în întâmpinarea nevoilor investitorilor şi ne dorim crearea unui cadru fiscal de dezvoltare sustenabilă, pro business. În acest sens, am găsit o soluţie să exceptăm de la impozitare construcţiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagră. Acest lucru este important de avut în vedere pentru investiţiile pe care le veţi derula în ţara noastră", a declarat Ioana Petrescu la conferinţa organizată vineri în Huston.

Beneficiarii acestei măsuri, mirosind a discriminare în condiţiile în care multe companii se plâng de reduceri drastice ale profitului datorită taxei pe stâlp, sunt ExxonMobil Exploration and Production România Limited, Gas Plus Internaţional BV, Lukoil Overseas Atash BV, OMV Petrom SA, Petro Ventures Europe BV, SNGN Romgaz SA şi Sterling Resources Ltd.

Aceeaşi Ioana Petrescu a mai declarat că, începând cu anul 2015, cota impozitului pe construcţii speciale va fi redusă de la 1,5% la 1%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne