Reacţia emoţionantă a unui bebeluş când aude pentru prima dată vocea surorii sale [video]

Fetiţa de 11 luni îşi pierduse auzul după ce îi fusese administrat un antibiotic.
Scarlet Benjamin, o fetiţă de 11 luni din Georgia (SUA), aude pentru prima dată vocile surorii şi mamei sale
Scarlet Benjamin, o fetiţă de 11 luni din Georgia (SUA), aude pentru prima dată vocile surorii şi mamei sale (captură video Youtube)

Un clip video prezintă momentul în care Scarlet Benjamin, o fetiţă de 11 luni din Georgia (SUA), ascultă pentru prima dată vocile surorii şi mamei sale. Fetiţa s-a născut cu trei luni mai devreme decât era de aşteptat şi a suferit o infecţie bacteriană severă cunoscută sub numele de enterocolită necrotizantă (NEC), aşa că a trebuit să-i fie administrat un antibiotic, care, din păcate, i-a cauzat pierderea auzului, aşa cum a explicat mama sa, Carol Dianne pe Facebook.

Familia şi-a petrecut ultimele opt luni călătorind între Atena, Augusta şi Milledgeville pentru a găsi un tratament adecvat, până când specialiştii în auz de la Atlanta Hearing Associates of Milledgeville (Georgia) au identificat problema şi au putut-o rezolva.

„Credeam că auzea mai bine sunetele, dar când am folosit aparatul auditiv am realizat că auzea mult mai prost decât bănuiam”, a relatat Dianne. Imaginile cu reacţia fetiţei sunt încântătoare şi râsul său este molipsitor.

Din fericire există diferite tipuri de aparate speciale minuscule, plasate în ureche, care amplifică sunetele pentru o compensare a surzeniei parţiale, iar copiii surzi din născare, sau cei care şi-au pierdut auzul ulterior, pot fi totuşi ajutaţi să înveţe să vorbească - de către personal şi medici specializaţi în logopedie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură