Reacţie din Diaspora. "Mă aştept ca şeful Jandarmeriei să fie decorat la Tiraspol şi la Moscova"

Jandarmi
Jandarmi (Facebook.com/Iulia Modiga)

Şeful Jandarmeriei Române ar trebui decorat la Tiraspol şi la Moscova după reacţia instituţiei pe care o conduce în cazul mitingului unionist de la Bucureşti, a transmis duminică, în cadrul unui comunicat de presă, preşedintele fondator al Federaţiei asociaţilor româneşti din Europa, Daniel Tecu.

"Cerem prim-ministrului Dacian Cioloş să înceapă imediat un dialog cu conducătorii manifestaţiilor pentru unirea Basarabiei cu România! Cerem de asemenea conducerii Jandarmeriei să finalizeze cât mai repede ancheta internă pentru a şti cine sunt persoanele vinovate de apariţia acestor conflicte.

Este o ruşine ce s-a întâmplat ieri! Am fost prezent acolo şi am văzut aceşti copii veniţi din Basarabia, după nopţi nedormite, cum au fost bruscaţi şi agresaţi de către echipele de jandarmi, pe motiv că ar fi dorit să se întoarcă la Universitate. Nu pot să înţeleg de ce jandarmii au devenit dintr-o dată atât de violenţi. În alte situaţii, spre exemplu în cazul "Colectiv", nu erau doar permisivi, erau foarte "prietenoşi şi solidari" cu manifestanţii", a declarat Daniel Tecu.

Şeful Federaţiei asociaţilor româneşti din Europa se declară "scârbit" de mesajul pe care unii lideri conjunctural ai statului român îl transmit acestor tineri frumoşi.

"Nu pot înţelege violenţa împotriva celor care doresc unirea, în timp ce acelaşi stat român îi mângâie pe creştet şi îi sponsorizează pe cei care militează public pentru segregarea faţă de România", a adăugat Daniel Tecu.