Reagan a cerut ajutorul sovieticilor pentru a respinge o invazie extraterestră

Ronald Reagan.
Ronald Reagan. (Captură Foto)

Ronald Reagan a crezut că extratereştrii vor cuceri Pământul şi l-a uluit pe Mihail Gorbaciov cerând ajutorul sovieticilor pentru a opri invazia, conform unei noi cărţi scrise de dr. David Clarke, conform unui articol publicat de ziarul Daily Express.

Preşedintele american a deviat de la discursul său în timpul unui summit ONU la New York, pentru a avertiza în privinţa presupusei ameninţări, spre consternarea consilierilor săi şi spre amuzamentul liderului sovietic.

Fostul actor a mărturisit că povestea sa preferată a fost “invazia din afara spaţiului care a făcut ca locuitorii Pământului să lase deoparte neînţelegerile naţionaliste şi să se unească pentru a lupta împotriva invadatorului extraterestru”. În 1982, Reagan chiar a aranjat o proiecţie privată a filmului lui Steven Spielberg “Close Encounters of the Third Kind” la Casa Albă pentru judecători, astronauţi şi alte VIP-uri. Cartea dezvăluie că Reagan s-a întors către publicul privat şi a declarat, şocant, la finalul filmului: “Există un număr de oameni în această cameră care ştiu că tot ceea ce a apărut pe ecran este adevărat.”

Reagan a mers chiar mai departe când s-a întâlnit cu Gorbaciov pentru prima dată, la un summit în Geneva în 1985, conform cărţii “How UFOs Conquered The World”, care va fi publicată luna viitoare.

Autorul, dr. David Clarke, a declarat: “Reagan l-a uimit pe Gorbi, afirmând că este sigur că cele două superputeri vor coopera dacă Pământul ar fi ameninţat de o invazie extraterestră. Fiind luat prin surprindere, liderul sovietic a schimbat subiectul în mod politicos.”

Colin Powell, viceconsilier pentru securitate naţională, a fost îngrozit, în special când Reagan a repetat povestea în cadrul unei întâlniri cu liceenii din Maryland după întoarcerea în SUA. Powell a verificat discursurile preşedintelui şi a şters “referirile interplanetare” până când acesta a părăsit biroul. Când Reagan aducea în discuţie ameninţarea unei invazii extraterestre, Powell îşi dădea ochii peste cap şi spunea staff-ului: “iarăşi vin micii omuleţi verzi.”

Cartea sugerează că Reagan era îngrozit de armele nucleare şi este posibil ca filmul “The Day The Earth Stood Still” din 1951 să îl fi inspirat pe fostul lider american să îl abordeze pe Gorbaciov. În acel film, o forţă interplanetară de menţinere a păcii soseşte pe Pământ, cu ajutorul unui robot uriaş, pentru a forţa puterile nucleare militante să renunţe la disputele lor.

Dr. Clarke a adăugat: “Comentariile lui Reagan făcute în prezenţa lui Gorbaciov, la summitul din 1985, implică faptul că s-ar putea ca el să fi crezut că ameninţarea reală nu vine din spatele Cortinei de Fier ci din partea unor extratereştri ostili.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.