Real Madrid - Bayern München 1-0, în semifinalele Ligii Campionilor

Francezul Karim Benzema - Real Madrid
Francezul Karim Benzema - Real Madrid (PEDRO ARMESTRE / AFP / Getty Images)

Real Madrid a învins pe Bayern München cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe stadionul ''Santiago Bernabeu'', în prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor la fotbal.

Unicul gol al partidei a fost reuşit de francezul Karim Benzema (19), din centrarea lui Fabio Coentrao, la capătul unui contraatac.
Bayern, deţinătoarea trofeului, a dominat meciul, a avut o posesie de 64 la sută, mai multe şuturi, atacuri, cornere, dar Real Madrid a fost mai pragmatică, s-a apărat bine şi a reuşit să îşi creeze cele mai mari ocazii de gol.
După golul lui Benzema, Real a fost din nou aproape de gol (20), dar mingea trimisă de Cristiano Ronaldo a ajuns în braţele portarului Manuel Neuer. Atacantul portughez, revenit după o perioadă de absenţă, a trecut pe lângă gol în min. 26, dar şutul său a trecut peste poartă. Nici Di Maria nu a nimerit ţinta în finalul primei reprize (41).


Repriza secundă a început cu o bună situaţie a madrilenilor, dar Neuer a respins şutul expediat de Ronaldo (47). Bavarezii au presat tot mai mult, iar şutul lui Robben (55) a fost respins de la colţul scurt de portarul Iker Casillas. Extrema olandeză a mai avut o acţiune periculoasă (62), dar în cele din urmă Casillas a reţinut. La poarta cealaltă, Neuer a acordat corner la şutul lui Cristiano Ronaldo (68).
Echipa lui Guardiola a avut două ocazii notabile în ultimele zece minute, prin Thomas Mueller (81), al cărui şut periculos din afara careului a fost deviat in extremis de un fundaş, după care Casillas a salvat golul (84) la şutul din careu al lui Mario Goetze.
Bayern a cerut penalty în prelungirile partidei (90 2), când Mueller, în poziţie de finalizare, a fost busculat de Xabi Alonso, dar arbitrul englez Howard Webb a lăsat jocul să continue.


Bayern a marcat în fiecare din precedentele 13 partide jucate în deplasare în Champions League, din februarie 2012, când FC Basel învingea formaţia germană cu 1-0, în prima manşă a optimilor de finală ale competiţiei.
Real Madrid (Spania) — Bayern München (Germania) 1-0 (1-0)
A marcat: Karim Benzema (19).
Madrid, stadion ''Santiago Bernabeu''
Liga Campionilor — semifinale (tur)


Au evoluat echipele:
Real Madrid: 1. Iker Casillas — 15. Daniel Carvajal, 4. Sergio Ramos, 3. Pepe (2. Raphael Varane, 73), 5. Fabio Coentrao — 19. Luka Modric, 14. Xabi Alonso, 22. Angel Di Maria — 23. Isco (24. Asier Illarramendi, 82), 9. Karim Benzema, 7. Cristiano Ronaldo (11. Gareth Bale, 73). Antrenor: Carlo Ancelotti.
Bayern München: 1. Manuel Neuer — 13. Rafinha (8. Javi Martinez, 66), 17. Jerome Boateng, 4. Dante, 27. David Alaba — 21. Philipp Lahm, 31. Bastian Schweinsteiger (25. Thomas Mueller, 74) — 10. Arjen Robben, 39. Toni Kroos, 7. Franck Ribéry (19. Mario Goetze, 72) — 9. Mario Mandzukic. Antrenor: Josep Guardiola.
Arbitru: Howard Webb (Anglia)
Cartonaş galben: Isco (57).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport