Record în India: Un adolescent de 17 ani cu 232 de dinţi

(photos.com)

Medicii de la un spital din Mumbai, India, au extras 232 de dinţi unui adolescent care s-a plâns de dureri severe la nivelul cavităţii bucale, a raportat presa indiană, preluată joi de La Stampa.

S-a întâmplat în Mumbai. Tânărul acuza de luni de zile dureri severe la nivelul cavităţii bucale. Medicii l-au examinat şi au făcut o descoperire incredibilă îndepărtându-i un molar. Acum s-a întors la normalitate şi mestecă având 28 dinţi. Potrivit medicilor, este un caz rar de creştere anormală a dinţilor, demn de a fi înregistrat în Cartea Recordurilor.

În urmă cu aproximativ o lună, şi după ce a consultat mai mulţi stomatologi care nu au reuşit să-i identifice problema, Ashik Gavai, în vârstă de 17 ani, a apelat la o clinică din cartierul Byculla. Prezenta o inflamaţie a obrazului drept. Examinandu-l cu atenţie, medicii au constatat o creştere anormală a unui molar inferior şi au decis să-l opereze.

''Cu mare surpriză - a spus dr. Sunanda Dhivare-Palwankar, şef al departamentului de stomatologie - am găsit un număr mare de dinţi de diferite dimensiuni, de la un bob de porumb până la o bomboană, în interiorul gingiei. La final am numărat 232".

Potrivit medicilor, malformaţia este o formă de tumoră benignă. Operaţia complexă a durat şapte ore şi după operaţie băiatul a rămas cu 28 de dinţi. "Este prima dată - a adăugat medicul - când mă aflu în faţa unui forme anormale cu atât de mulţi dinţi. Până în prezent, conform literaturii de specialitate, maximul a fost de 37, într-un asemenea caz de tumoră".