Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, ultima "victimă" a Emiliei Şercan

Jurnalista Emilia Şercan - care şi-a făcut un punct de onoare din deconspirarea marilor plagiatori ai ţării - îşi prezintă ultima "captură" - rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, a plagiat în cel puţin patru articole ştiinţifice, iar un alt articol l-a publicat de două ori, dar sub titluri diferite, a atras atenţia luni, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan, care a publicat o amplă investigaţie pe această temă în pressone.ro.

"Marilen Pirtea este economist, însă în 2014 apare drept coautor în trei articole ştiinţifice în chimie. CV-ul sau public indică faptul că a scris cam 9,4 articole ştiinţifice pe an şi o carte. Rectorul UVT este prototipul universitarului cu cariera umflată artificial. La 35 de ani era profesor universitar şi decan, la 39 de ani era rector, iar acum a intrat în politică şi deschide listele de candidaţi la Camera Deputaţilor din partea PNL Timiş", a declarat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, în eventualitatea unui guvern PNL, Marilen Pirtea era dat drept viitorul ministru al Educaţiei, iar el pare că s-a pregătit intens pentru aşa ceva.

"În 2012, după ce a devenit rector, pe Marilen Pirtea l-a apucat brusc dragul de şcoală. A făcut Colegiul Naţional de Apărare, Colegiul Naţional de Informaţii de la ANI a SRI, Colegiul Naţional de Afaceri Interne de la Academia de Poliţie şi încă vreo trei cursuri de securitate, intelligence şi diplomaţie la Institutul Diplomatic Român", a adăugat Emilia Şercan.

Pentru a citi investigaţia jurnalistei pe această temă intraţi aici.