Reexaminarea Codului Fiscal. PSD vrea sesiune parlamentară extraordinară în perioada 24-25 august

Victor Ponta şi Eugen Teodorovici
Victor Ponta şi Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis luni să solicite convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 24-25 august pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal înaintată de preşedintele Klaus Iohannis.

Astfel, Senatul va discuta cererea de reexaminare a Codului Fiscal pe 24 august, iar Camera Deputaţilor pe 25 august.

Reamintim că, în pofida insistenţelor venite din partea coaliţiei de guvernare, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge noul Cod Fiscal pe motiv că punerea sa în aplicare ar putea conduce la declanşarea procedurii de deficit excesiv iar situaţia macroeconomică, bună în prezent, ar putea fi expusă unor riscuri şi vulnerabilităţi.

Anterior acestei decizii, Comisia Europeană îşi exprimase, prin intermediul vicepreşedintelui Valdis Dombrovskis, îngrijorarea faţă de reducerea TVA, iar Banca Naţională a României şi Consiliul Fiscal se declaraseră, de asemenea, sceptice, în privinţa măsurilor de relaxare fiscală dorite de Guvern.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a avertizat, cu câteva zile în urmă, că implementarea noului Cod Fiscal în forma sa actuală, prin impactul pachetului de scăderi majore de taxe şi impozite dorit de Guvernul Ponta, ar putea determina ţara să treacă, în 2016, printr-o situaţie dramatică, similară cu cea provocată de modificările radicale din 2005, când cota unică a fost stabilită la 16% în loc de 19%, şi din 2008, când premierul Călin Popescu Tăriceanu a majorat substanţial pensiile şi salariile.

"Ministerul de Finanţe v-a purta discuţii cu toate instituţiile interesate, inclusiv cu Banca Naţională, va realiza din nou o analiză şi o prognoză pe următorii doi-trei ani privind efectele Codului Fiscal, din care să reiasă poate mult mai bine sustenabilitatea şi justeţea măsurilor cuprinse în Codul Fiscal", a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne