"Referendum pentru Iaşi" - ieşenii strâng semnături pentru demiterea primarului Gheorghe Nechita

Teiul lui Eminescu din Parcul Copou-Iaşi
Teiul lui Eminescu din Parcul Copou-Iaşi (Epoch Times România)

Nemulţumiţi de "administraţia dezastruoasă" a oraşului în care locuiesc, mai mulţi cetăţeni ieşeni vor să îşi demită primarul care a defrişat teii din centrul oraşului. Comunitatea "Referendum pentru Iaşi" a lansat pe Facebook o campanie de strângere de semnături pentru demiterea primarului localităţii, Gheorghe Nichita, relatează Hotnews.

Potrivit iniţiatorilor, demersul este unul apolitic, "serios şi hotărât, menit în special să atragă atenţia asupra a 12 ani de administraţie dezastruoasă oraşului Iaşi de către primarului Gheorghe Nichita şi camarilei sale şi identificării de idei, soluţii pentru punerea Iaşului pe hartă."

"Este o iniţiativă a societăţii civile, pentru strângerea semnăturilor necesare declanşării referendumului de demitere a Primarului Municipiului Iaşi, domnul Gheorghe Nichita. Pentru motivele pe care le vom prezenta în curând, cetăţenii Municipiului Iaşi doresc demiterea primarului Gheorghe Nichita prin REFERENDUM. Această acţiune se situează în afara oricărui partid politic. Membrii partidelor care susţin acest demers în interesul Iaşului, sunt rugaţi să nu îl politizeze", scriu ieşenii pe Facebook.

Reamintim că demersuri similare au iniţiat şi cetăţenii din sectorul 3 al oraşului Bucureşti, care vor să-l demită pe Robert Negoiţă. De asemenea, la Constanţa, Alexandru Bajdechi, student în primul an la Facultatea de Drept din Bucureşti, a anunţat că a început să strângă semnături pentru demiterea primarului Radu Mazăre.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne