Referendumul pentru redefinirea familiei va dura 2 zile. Guvernul adoptă OUG

Guvernul va da OUG pentru ca referendumul vizând redefinirea familiei să aibă loc două zile, nu una, cum se procedează în mod normal, astfel încât la urne să se prezinte 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, condiţie necesară validării scrutinului.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie urmează să fie organizat pe 6 şi 7 octombrie, Guvernul urmând să adopte, marţi, o ordonanţă de urgenţă pentru ca acesta să se desfăşoare de-a lungul a două zile, a anunţat marţi premierul Dăncilă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute înainte de şedinţa de guvern.

"Curtea Constituţională a României a avizat favorabil demersul de redefinire a familiei şi se revizuire a Constituţiei. În acest moment, sunt întrunite toate condiţiile legale pentru organizarea referendumului pe această temă. Conform legii, Guvernul are obligaţia de a organiza acest scrutin, pentru care au semnat peste 3 milioane de cetăţeni.

În şedinţa de astăzi, o şedinţă extraordinară, vom adopta actele necesare pentru buna desfăşurare a referendumului pentru revizuirea Constituţiei, în forma adoptată de Parlament. Pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea să-şi exprime opţiunile cu privire la definirea familiei în Constituţia României, referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 şi 7 octombrie 2018”, a citit de pe foaie Viorica Dăncilă.

Premierul a mai ţinut să declare că "referendumul pentru redefinirea familiei nu este unul împotriva minorităţilor sexuale, aşa cum încearcă să speculeze unii."

"Referendumul pentru redefinirea familiei este efectul unui demers cetăţenesc iar partidele politice trebuie să respecte voinţa cetăţenilor. În locul apelurilor pentru boicotarea acestui referendum, ar fi mai onest dacă partidele şi-ar asuma o poziţie clară faţă de tema propusă. Partidul pe care îl reprezint şi-a arătat sprijinul faţă de acest referendum iar această poziţie deschisă, asumată cred că este cel mai adecvat răspuns”, a adăugat Dăncilă.

Reamintim că luni, Curtea Constituţională a dat undă verde referendumului, după ce Senatul şi-a dat şi el girul pentru organizarea acestuia, în calitate de for decizional.