"Reforma" lui Pop: A numit un inspector-şef care a picat de trei ori concursul pentru ocuparea funcţiei

Ministrul PSD al Educaţiei a numit-o inspector-şef la Buzău pe Geta Burducea, deşi aceasta a picat de trei ori până acum concursul pentru ocuparea funcţiei.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Începând de luni, Geta Burducea a preluat frâiele Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, prin delegaţie, după ce predecesoarea sa, Florina Stoian, a fost demisă de ministrul PSD al Educaţiei, Liviu Pop. În trecut, noul inspector şef a picat de trei ori concursul organizat de ministerul de resort pentru ocuparea postului, dezvăluie News.ro.

"Ordinul este semnat, am vorbit personal cu domnul ministru, urmează să ajungă în original prin poştă. E o nouă provocare. Nu ştiu ce va fi pe viitor, dat fiind că doamna Florina Stoian, fost inspector general al IŞJ Buzău, a contestat ordinul de ministru în justiţie. E prematur să vă spun ce se va întâmpla, dacă mă voi înscrie sau nu la un viitor concurs. Important e acum că, împreună cu echipa de la vârful IŞJ Buzău, să asigurăm începerea anului şcolar în bune condiţii. (...) Sunt convinsă că sunt şi persoane încântate că vin şi persoane care contestă, nu-i pot mulţumi pe toţi. În legătură cu participarea la concursuri au fost mai mulţi care au picat, nu neapărat un concurs te face un manager mai bun", a declarat Burducea, care a mai ocupat în trecut funcţia de inspector şef, însă cu delegaţie.

Reamintim că, nu demult, şefii inspectoratelor şcolare din 13 judeţe au fost revocaţi prin fax de ministrul PSD al Educaţiei, Liviu Pop, pe fundalul unor acuzaţii de "presiuni politice". Motivul oficial? Ar fi fost descoperite mai multe "nereguli" în contractele lor de management. Unii dintre inspectorii demişi au anunţat însă că vor contesta în instanţă deciziile de revocare din funcţie.