Regină a frumuseţii refuză să facă operaţie estetică şi fuge cu diadema de 200.000 de dolari

Miss Birmania, May Myat Noe
Miss Birmania, May Myat Noe (Captură)

O regină a frumuseţii din Birmania a fugit cu o diademă în valoare de 200.000 de dolari după ce a fost detronată suspect din poziţia Miss Asia Pacific World.

May Myat Noe, în vârstă de 18 ani, a câştigat titlul concursului în luna mai dar nu s-a înţeles cu organizatorii concursului încă de la început în ceea ce priveşte solicitările aşteptate de la deţinătoarea titlului.

Comitetul concursului ar fi vrut ca Noe să efectueze o operaţie de mărire a sânilor, pentru a-i asigura un contract record.

David Kim, directorul media pentru Miss Asia Pacific World, a declarat: ”Am crezut că ea va fi mai frumoasă… aşa că imediat ce a ajuns am trimis-o la spital pentru a-i opera sânii”.

Kim a explicat că sponsorii competiţiei au plătit 10.000 de dolari pentru operaţia de mărire a sânilor. ”Este responsabilitatea noastră. Dacă nu are un nas bun, atunci poate, dacă îi place, noi îi putem opera nasul. Dacă sunt sânii, atunci sânii”.

Organizatorii concursului au suportat cheltuielile unei călătorii de 10 zile pentru Noe şi mama sa în Seul, capitala Coreei de Sud, unde trebuia să efectueze operaţia, dar Noe a rămas în Seul timp de trei luni pe banii organizatorilor.

Noe a primit bilete de avion pentru a ajunge înapoi în capitala birmaneză Rangoon, dar aceasta nu s-a mai prezentat. Potrivit site-urilor de ştiri malaeziene, aceasta i-a înşelat pe organizatori urcând într-un avion care decola mai devreme.

Se spune că Noe deţine o diademă decorată cu cristale Swarovski, care ar valora între 100.000 şi 200.000 de dolari.

Organizatorii concursului sunt acum furioşi şi solicită returnarea valoroasei diademe. Aceştia au explicat într-un comunicat că ea ”a minţit şi nu a avut niciodată respect pentru compania care s-a ocupat de organizare, directorul naţional, managerul, media sau fanii care au făcut-o câştigătoare”.

Kim a mai declarat: ”Toată lumea ştie că ea nu mai este regina, dar crede că atât timp cât are coroana, ea este câştigătoarea. De fapt nu este”.

Între timp, fotografia lui Noe a fost retrasă de pe website-ul oficial al concursului cu anunţul că aceasta a fost detronată în mod oficial.

Se crede că regina frumuseţii va ţine o conferinţă de presă în curând pentru a dezvălui varianta ei despre cum s-au petrecut lucrurile.

Birmania a început să trimită participanţi la concursurile de frumuseţe internaţionale pentru prima oară în 2012, după jumătate de secol de conducere militară şi izolare auto-impusă.