Regina Elisabeta a II-a îşi foloseşte geanta pentru a trimite mesaje serviciului secret

Istoricul şi expert în familia regală britanică, Hugo Vickers, dezvăluie unele dintre codurile cu care regina britanică comunică în public cu echipa sa.

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a (themoodboarders.com)

Geanta de mână de la firma Launer, preferata reginei Elisabeta a II-a, este mai mult decât un accesoriu. Conform celor relatate de istoricul Hugo Vickers, expert privind Familia Regală britanică, regina foloseşte obiectul pentu a trimite mesaje discrete serviciilor sale secrete. De exemplu, atunci când îşi trece geanta de pe un braţ pe celălat este pregătită să încheie o conversaţie, a declarat Vickers revistei americane People.

Dar există mai multe semnale: atunci când aşează geanta pe masă în timpul unui eveniment, doreşte să avertizeze gărzile sale de corp că este gata de plecare. Un al treilea semnal este atunci când îşi învârteşte discret verigheta, ceea ce înseamnă că vrea să schimbe rapid conversaţia.

Şi cum funcţionează? Potrivit afirmaţiilor istoricului, în mod foarte discret şi natural cineva se va apropia de regină să-i spună ceva de genul "Lady, arhiepiscopul de Canterbury ar dori foarte mult să vă cunoască", relatează Vickers adăugând că, dacă Elisabeta a II-a este deosebit de nerăbdătoare să iasă dintr-o conversaţie, gestul său cu verigheta va deveni mult mai expresiv.

În plus, în timp ce participă la reuniuni oficiale la Palatul Buckingham, foloseşte o sonerie discretă cu care alertează personalul să deschidă uşile şi să însoţească oaspeţii afară.

Regina Elisabeta a II-a nu este singura care foloseşte geanta mai mult decât un accesoriu. Recent, fondatoarea Beaumont Etiquette – o şcoală de protocol celebră din Londra - Myka Meier, a declarat că Ducesa de Cambridge, poartă întotdeauna o geantă de mână pentru un anumit motiv. Kate Middleton, ţine geanta cu ambele mâini, în faţa ei, pentru a controla tremurul atunci când devine nervoasă, în timp ce regina Elisabeta a II-a o ţine pe braţul stâng lăsând liberă mâna dreaptă să poată saluta.

Mai multe informaţii: Daily Mail