Reîncarnare? Un băieţel şi-a amintit cine l-a omorât în viaţa trecută şi unde este ascuns cadavrul

Un băieţel care arată cu degetul.
Un băieţel care arată cu degetul. (Thinkstock)

Un băieţel în vârstă de trei ani din regiunea de la graniţa dintre Siria şi Israel, Înălţimile Golan, spunea că a fost omorât cu un topor în viaţa sa precedentă. Copilul le-a arătat bătrânilor din sat unde i-a îngropat criminalul cadavrul. Aceştia au descoperit acolo un schelet. Acesta le-a arătat şi locul în care a fost ascunsă arma crimei, şi, după săpături, a fost găsit toporul.

În cartea sa, ”Copiii care au trăit înainte: Reîncarnarea astăzi”, terapeutul german Trutz Hardo descrie povestea acestui băieţel, împreună cu poveştile altor copii care păreau să-şi amintească vieţile precedente cu acurateţe. Povestea băiatului din Înălţimile Golan a fost cercetată la faţa locului de doctorul Eli Lasch, un expert recunoscut pentru dezvoltarea sistemului medical din Fâşia Gaza, ca parte a operaţiunilor guvernamentale israeliene din anii 1960. Doctorul Lasch, care a murit în 2009, a fost cel care a redat aceste evenimente.

Băiatul era un etnic druz, iar în cultura sa, existenţa reîncarnării este un fapt acceptat. În orice caz, povestea sa a avut puterea să surprindă comunitatea druză.

Când s-a născut, băiatul a avut un semn din naştere lung şi roşu pe cap. Druzii cred, la fel ca şi în alte culturi, că semnele din naştere au legături cu decesele din vieţile precedente. Când băiatul a ajuns destul de mare pentru a vorbi coerent, acesta i-a spus familiei sale că a fost omorât cu o lovitură de topor în cap.

Când un copil împlineşte trei ani, se obişnuieşte ca bătrânii să-l ducă pe copil în casa din viaţa precedentă, dacă acesta şi-o aminteşte. Băiatul şi-a amintit satul din care era, aşa că s-au dus acolo. Când a ajuns în sat, băiatul şi-a amintit numele pe care l-a avut în viaţa sa precedentă.

Un localnic spunea că bărbatul despre care băiatul susţinea că ar fi fost asasinul dispăruse cu patru ani în urmă, iar prietenii şi familia bărbatului credeau că acesta s-ar fi rătăcit în teritoriile ostile învecinate.

Băiatul şi-a mai amintit chiar numele complet al criminalului său. În momentul confruntării cu băiatul de trei ani, faţa presupusului criminal a devenit albă, spunea Lasch, dar acesta a refuzat să-şi recunoască crima. Băiatul a spus apoi că-i poate duce pe bătrâni în locul unde i-a fost îngropat cadavrul. Chiar în acel loc, aceştia au găsit scheletul bărbatului care fusese omorât. Avea o spărtură a craniului chiar în locul unde copilul avea semnul din naştere. Anchetatorii au găsit şi arma crimei, toporul.

Confruntat cu aceste dovezi, criminalul şi-a recunoscut fapta. Dr Lasch, evreu - deci nu druz - a fost prezent pe parcursul întregului proces.