Relu Fenechiu, PNL-ist de valoare şi de caracter

Relu Fenechiu, PNL
Relu Fenechiu, PNL (Epoch Times România)

Relu Fenechiu a plecat din funcţia de ministru la Transporturi, dar nu pleacă din funcţia de lider al organizaţiei judeţene PNL Iaşi. Deputatul Relu Fenechiu, a primit, sâmbătă, în Delegaţia Permanentă Teritorială a PNL Iaşi, votul de încredere al colegilor săi de partid pentru continuarea mandatului în funcţia de preşedinte al organizaţiei, pe care o deţine din 2004.

Cu 97 de voturi "pentru" şi trei "împotrivă, membrii Delegaţiei Permanente Teritoriale a PNL Iaşi i-au acordat colegului lor Fenechiu, prin vot secret, încrederea pentru ca acesta să îşi poată continua mandatul de preşedinte al filialei, informează un comunicat al PNL Iaşi dat publicităţii sâmbătă, 24 august.

Membrii PNL prezenţi la şedinţă au declarat că "votul de încredere a fost cerut de Relu Fenechiu pentru a vedea sprijinul de care se bucură în cadrul organizaţiei."

Nu este prima şi nici singura dovadă de încredere şi de simpatie pe care o primeşte deputatul PNL. Deşi judecat şi condamnat la închisoare, Fenechiu şi-a păstrat neştirbit respectul de care se bucură în ochii premierului român.

Pe 14 august, întrebat despre eventuale remanieri guvernamentale şi despre mulţumirile şi nemulţumirile pe care le are la adresa membrilor cabinetului său, VV Ponta declara:

'Ridicol sau, mă rog, aşa e soarta, repet, cred că cel care şi-a îndeplinit cel mai clar criteriile pe care le avea era Relu Fenechiu - şi a plecat".

La aflarea rezultatelor votului colegilor săi de partid şi filială, Relu Fenechiu, care este şi vice preşedinte pe ţară al PNL, declara.

"Acest vot de susţinere mă bucură şi, totodată, mă responsabilizează pentru a-mi continua eforturile de a promova proiectele şi interesele Iaşiului la nivel naţional. Vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru sprijin şi să îi asigur că, atât timp cât voi fi preşedintele acestei filiale, priorităţilor lor vor fi şi priorităţile mele", afirmă Relu Fenechiu, citat în comunicatul PNL Iaşi.

"Duşmanii mor de ciudă, că n-au valoarea mea"

Fenechiu, condamnat la 5 ani de închisoare pentru compliciate la abuz în serviciu în formă continuată, devine aşadar nu doar primul ministru român condamnat la închisoare într-un dosar penal ci şi primul şef de filială judeţeană care se bucură, aproape în unanimitate de susţinerea colegilor săi, al căror preşedinte este din 2004.

Imediat după condamnarea la închisoare, Relu Fenechiu declara că nu va renunţa la şefia filialei judeţene a liberalilor, explicând "norocul său este că are colegi, şi nu reprezentanţi ai unor instituţii." El a mai afirmat, titra presa, că "ar trebui să nu spere duşmanii" că va renunţa la conducerea filialei judeţene a liberalilor.

Confirmat de VV Ponta şi de colegii de partid, Relu Fenchiu a lăsat liber un minister la care au fost nominalizaţi pe rând Silaghi, anchetat de DNA şi Nini Săpunaru, anchetat şi el, mai exact, vizat de DNA prin investigaţiile întreprinse asupra unei societăţi în care Săpunaru a fost acţionar. Ambii se bucură la radul lor, de sprijinul PNL.

Despre ultimul nominalizat, Nini Săpunaru, fost şef al vămilor în perioada celebrelor scandaluri Ţigareta, liderul PNL, Crin Antonescu declara:

"Cred sincer" că Nini Săpunaru este o "propunere cu multe şanse de nominalizare" în BPN (Biroul Politic Naţional) al PNL.

Astăzi, în BPN al PNL se va discuta nouă nominalizare a partidului pentru ministerul condus de Fenechiu până nu demult.

VV Ponta se aşteaptă ca persoana nominalizată să fie "o persoană cu experienţă politică, cu imagine foarte bună şi profesionist în domeniu", un om de mare valoare, pe scurt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii