Remus Borza, revoltat de lefurile parlamentarilor: "În corpul demnitarilor vor intra doar mediocrii sau hoţii!"

Dacă românii vor să aibă pretenţia că trăiesc în democraţie, într-un stat de drept şi într-o economie de piaţă, trebuie să-şi ”onoreze cum se cuvine corpul demnitarilor, susţine "alesul neamului" Remus Borza în opinia căruia un demnitar nu poate trăi cu 1000 de euro/lună.
Conferinţele Focus Energetic, ediţia a XXII-a, 7 august 2014. În imagine Filip Cârlea, AFEER şi Remus Borza, Hidroelectrica
Conferinţele Focus Energetic, ediţia a XXII-a, 7 august 2014. În imagine Filip Cârlea, AFEER şi Remus Borza, Hidroelectrica (Epoch Times România)

La o retribuţie 1000 de euro/lună în corpul demnitarilor vor intra doar mediocrii sau hoţii, a opinat luni deputatul ALDE Remus Borza, precizând că un demnitar nu se poate prezenta ca ”unii colegi, în blugi, bărboşi, slinoşi, să spună: eu sunt alesul neamului”, relatează Mediafax.

”Eu nu trăiesc din 5000 de lei. Dar sunt oameni de bună credinţă în Parlamentul ţării, iar dacă aveţi consideraţie faţă de instituţia fundamental a unei naţiuni, trebuie să terminaţi cu populismele. (…) Nu cred că trebuie să dăm dovadă de atâta ipocrizie, să facem atât de mari discuţii… Ce vreţi să facem? Sigur, împuşcăm toţi parlamentarii ţării sau îi trimitem acasă şi acceptăm să fim conduşi de alte instituţii de presă sau de trusturile de presă. (…) Trebuie să acceptaţi că, la nivelul ăsta redus de salarizare, vor intra în sistemul public, în corpul demnitarilor, doar mediocrii sau hoţii. Un demnitar nu poate să vină, ca nişte colegi de la un anumit partid în blugi, bărboşi, slinoşi, să spună: eu sunt alesul neamului. Dacă nu înţelegem să ne onorăm demnitarii, nici alţii în afară nu ne vor onora pe noi, ca popor”, a conchis deputatul ALDE.

În opinia lui Borza, în orice sistem de drept, în orice naţiune, care se pretinde a fi civilizată la vârful piramidei, se găseşte salarizarea demnitarilor şi trebuie să se înţeleagă că un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro.

"La o mie de euro nu vor veni nişte buni profesionişti sau nişte oameni de moralitate să lucreze”, a mai spus deputatul, apreciind că, dacă românii vor să aibă pretenţia că trăiesc în democraţie, într-un stat de drept şi într-o economie de piaţă, trebuie să-şi ”onoreze cum se cuvine corpul demnitarilor”.

Reamintim că Remus Borza s-a plâns, săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaţilor, că parlamentarii au "o leafă mizeră", care nu le asigura "traiul de zi cu zi":

"Nimeni nu poate trăi cu 1000 de euro!”, afirma Borza, adăugând că a renunţat în decembrie, când a preluat mandatul, la un salariu de 200 de ori mai mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne