Remus Cernea se pregăteşte pentru o candidatură ca independent la Parlament

Cunoscut pentru luările sale de poziţie în direcţia separării bisericii de stat, a apărării drepturilor animalelor, cât şi pentru fotografiile incendiare arătând un Parlament unde aleşii chiulesc de la şedinţe şi dezbateri, Remus Cernea îşi propune să candideze ca independent.
Remus Cernea
Remus Cernea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul Remus Cernea îşi anunţă, pe Facebook, intenţia de a candida ca independent pentru Parlament în Bucureşti dacă va fi "sprijinit substanţial de către cetăţenii care rezonează cu valorile pe care le susţine în spaţiul public de mulţi ani!"

"Voi putea candida ca independent, în Bucureşti, în ciuda unei legi extrem de restrictive faţă de independenţi şi contra unui val de ostilitate din partea unor persoane cu atitudini şi convingeri antidemocratice, DOAR dacă voi fi sprijinit substanţial de către cetăţenii care rezonează cu valorile pe care le susţin în spaţiul public de mulţi ani!", scrie Cernea pe pagina sa de socializare, lansând un apel către susţinătorii săi de a-l ajuta cu strângerea de semnături pentru înscrierea candidaturii sale în cursa electorală.

"Dacă aproximativ 2.000 de bucureşteni ar strânge în următoarea lună câte 10 semnături fiecare, lucrurile ar merge foarte bine! Este însă mai uşor să obţii voturile necesare decât să strângi semnături!

Obiectivul meu este să reuşim împreună să strângem 20.000 de semnături şi să obţin 30.000 de voturi în Bucureşti pentru a continua în Parlamentul României munca pe care am început-o pentru reformarea şi modernizarea României!", precizează Cernea.

Remus Cernea se autocaracterizează, în imaginea ce-i însoţeşte postarea, drept un candidat independent care apără drepturile omului, separarea stat-biserică, protecţia mediului, drepturile animalelor şi valorile democratice în general.